Λευκή πετσέτα πέταξε ο κ. Στεργίου

ΑΡΓΙΘΕΑ: «Όχι άλλο κάρβουνο» - Γιάννης Μπαμπάτσικος

Λευκή πετσέτα πέταξε ο κ. Στεργίου

Την απουσία έργου που συνοδεύει την τριετή θητεία του προσπάθησε να δικαιολογήσει ο κ. δήμαρχος με σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μπέρδεψε παρελθοντικούς, παροντικούς με μελλοντικούς χρόνους .

Με το ΘΑ συνήθως αναφερόμαστε στο μέλλον αυτός όμως μπερδεύει αυτά που θέλει προφανώς να γίνουν μελλοντικά ως ήδη γινωμένα.

Σε μια λίστα παρεμβάσεων (Λεύκα Πετρίλου, Παλαιοχώραφα Βραγιανών, Δίκτυο ύδρευσης Αργύρι, αισθητικές παρεμβάσεις στις πλατείες Ελληνικών, Βραγκιανών, Βλασίου, ΣΑΤΑ ενοτήτων Αργιθέας, Αχελώου κ.τ.λ.) αναφέρεται σε έργα δημοπρατημένα από το έτος 2019 από την προηγούμενη δημοτική αρχή τα οποία, για ακόμη μία φορά «χωρίς αιδώ» τα παραπέμπει πάλι στο μέλλον. Ο ορισμός  της ανικανότητας.

Πραγματικά, χρειάζεται περίσσιο πολιτικό θράσος να παρουσιάζεις την αδυναμία της μη εκτέλεσης δημοπρατημένων έργων ως επιτυχία. Ας μας πει ο κ. Δήμαρχος πόσα χρόνια χρειάζεται για να τα ολοκληρώσει. 5,10,15;

Σε άλλο σημείο προσπάθησε τεχνηέντως να εμφανίσει ως δικό του έργο την αποκατάσταση των ζημιών από τον ΙΑΝΟ που πραγματοποιείται από την ΤΕΡΝΑ στους κεντρικούς περιφερειακούς άξονες.

Για δύο χρόνια δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι αυτές οι αποκαταστάσεις δεν είναι δική του αρμοδιότητα, αλλά της Περιφέρειας. Μόλις ξεκίνησαν οι αποκαταστάσεις, τι άλλαξε ξαφνικά; Τελικά οι δύο κεντρικοί  οδικοί άξονες είναι αρμοδιότητα του δήμου; Η απόλυτη υποκρισία!!!

Όσον αφορά τις μελλοντικές προτάσεις …..στο ΟΧΕ Αγράφων (σκάλα Ανθηρού, οδικές αρτηρίες Καρυά-Κουμπουριανά, χάραξη μονοπατιών, Αγροτουριστική προβολή κ.τ.λ.) πραγματικά δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε κάτι, θα σας θυμίσουμε μόνο την θεολογική ρήση «Πίστευε και μη Ερεύνα»

Αναφέρεται στον επιτυχή καθαρισμό των δρόμων. Είναι πρωτόγνωρο στα μέσα σχεδόν του καλοκαιριού στον οικισμό Ρόγκια Βραγκιανών και στο κέντρο του Ανθηρού συνδημότες μας να πληρώνουν από την τσέπη τους ιδιώτες χειριστές μηχανημάτων για να έχουν πρόσβαση στις οικίες τους. Η ίδια απαράδεκτη κατάσταση σε δρόμους που οδηγούν σε βοσκοτόπια και σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και στις τρεις δημοτικές ενότητες.

Πουθενά δεν αναφέρει, έστω ως σχέδιο, ούτε μία ασφαλτόστρωση δημοτικού δρόμου.

Το νέο όραμα είναι οι τσιμεντοστρώσεις γυρνώντας έτσι την Αργιθέα στην δεκαετία του ’80.

Όλοι γνωρίζουμε άλλωστε ότι δρόμοι με τσιμέντο μετά από 2,3 χρόνια είναι χειρότεροι και από χωματόδρομους.

Προφασίζεται ότι ο δήμος είναι υποστελεχωμένος, αλήθεια εκείνη η στρατιά των συμβούλων των παρασυμβούλων και της εταιρείας συμβούλων που ήταν δική του επιλογή δεν στελέχωσαν έστω και στο ελάχιστο το δήμο;

Καθυστερούν λέει τα έργα γιατί έχει μόνο δύο μηχανικούς. Εάν είναι έτσι: Γιατί προσέλαβε για ειδικό συνεργάτη καθηγήτρια γαλλικών και όχι μηχανικό; Γιατί δεν απευθύνθηκε στην ΕΕΤΑΑ; Γιατί δεν απευθύνθηκε έστω σε ιδιώτες μηχανικούς;

Οι προκάτοχοί του πως εκτελούσαν έργα χωρίς κανέναν μηχανικό;

Αγαπητοί συνδημότες, είναι εμφανές πλέον ότι ο κ. Στεργίου κουρασμένος από τις πολλές φωτογραφίσεις, τα  επικοινωνιακά σόου και τις απονομές πλακετών πέταξε λευκή πετσέτα στην παραγωγή έργου επιστρατεύοντας παράλληλα τα εύκολα ΘΑ με φόντο τις επόμενες εκλογές.

Για την Αργιθεάτικη Συμμαχία

Ο Επικεφαλής

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ Β. Ιωάννης
Total
0
Shares