Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λεύκωμα για τα δέκα χρόνια από την ίδρυση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών

Με τίτλο “Η αγάπη μας για τη Θεσσαλία”

 

Συμπληρώσαμε δέκα χρόνια από την ίδρυση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ». Πιστεύουμε ότι μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα η Συνομοσπονδία σε στενή συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και Συλλόγους-μέλη που την αποτελούν, κατάφερε να επιδείξει ένα αξιόλογο έργο, πλούσιο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σκοπός της έκδοσης του βιβλίου είναι η συστηματική καταγραφή και δημόσια παρουσίαση του έργου της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας και των Ομοσπονδιών και Συλλόγων-μελών της που την αποτελούν. Η διατήρηση της θεσσαλικής παράδοσης είναι θέμα δημόσιο. Η νέα θεσσαλική γενιά που αναλαμβάνει σταδιακά τη σκυτάλη, αντλεί δύναμη όχι μόνο από το περιβάλλον και τις προσωπικές της εμπειρίες, αλλά και από τα ιστορικά γραφόμενα. Αισθανόμαστε λοιπόν και γι’ αυτόν τον λόγο την υποχρέωση να μεταφέρουμε τη θεσσαλική φλόγα στη νέα γενιά σ’ όλα τα σημεία της γης και να δώσουμε νέα ερεθίσματα σε νέα άτομα που με τον δικό τους τρόπο θα χτίσουν πάνω σ’ αυτά που παραλαμβάνουν από τους προκατόχους τους.

Το βιβλίο αυτό το ονομάσαμε «Η αγάπη μας για την Θεσσαλία» επειδή πραγματικά η Συνομοσπονδία μας απέδειξε ότι  έμαθε να ονειρεύεται, να αγαπά την Θεσσαλία και να στέκεται άξια απέναντι στις προσδοκίες όλων μας. Με την έκδοση αυτού του βιβλίου κλείνει η πρώτη φάση της ιστορίας της Συνομοσπονδίας μας,  η οποία κατάφερε να κερδίσει την ανάλογη θέση και αναγνώριση στο παγκόσμιοι πολιτιστικό και λαογραφικό χάρτη. Τα δέκα συνέδρια και ανταμώματα Θεσσαλών που διοργανώθηκαν ήταν το αποκορύφωμα του έργου της σ΄αυτό το χρονικό διάστημα

Το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας προγραμματίζει για τα επόμενα χρόνια νέες εκπλήξεις έχοντας πάντα σαν βάση το πάθος, το μεράκι και την αγάπη για την πατρίδα μας τη Θεσσαλία! Το βιβλίο απευθύνεται σ’ όλους τους Θεσσαλούς και κυρίως στους Θεσσαλικούς Συλλόγους σε όλες τις ηπείρους όπου ζουν και δρουν ομογενείς Θεσσαλοί. Απευθύνεται βεβαίως και στους συμπατριώτες μας στη Θεσσαλία και γενικότερα στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διαπιστώσουν για άλλη μια φορά τα σιγανά και σταθερά βήματα της Συνομοσπονδίας μας και σε τελική ανάλυση τη δύναμη των Θεσσαλών.

Το βιβλίο θα διανέμεται δωρεάν ηλεκτρονικά και προγραμματίζεται και η έντυπη έκδοσή του στις αρχές του 2019. Για την κάλυψη των εξόδων για την έντυπη έκδοση υπάρχει η δυνατότητα χορηγιών όπου στο έντυπο βιβλίο θα αναρτηθεί και η σχετική διαφήμιση. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν σε επικοινωνία με μέλη από το Δ.Σ ή να απευθυνθούν στο εμαιλ info@otse.de.




Total
0
Shares
Previous Article

Προσφορές και παροχές στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων

Next Article

Στη φάση της υλοποίησης προχωρά η κατασκευή της παράκαμψης Συκεώνας