Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λάρισα: Συνελήφθη μία ημεδαπή για απάτη και ένας ημεδαπός για δύο απόπειρες κλοπής οχημάτων

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε περιοχή του Δήμου Αργιθέας - Συνελήφθη ημεδαπός στη Λάρισα για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια - Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος - Συνελήφθησαν έξι ημεδαποί σε περιοχή του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας για κλοπή καλωδίων με χαλκό

Λάρισα: Συνελήφθη μία ημεδαπή για απάτη και ένας ημεδαπός για δύο απόπειρες κλοπής οχημάτων

Σύλληψη ημεδαπής για το αδίκημα της απάτης

Συνελήφθη, χθες (14-10-2022) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μία ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπό, ιδιοκτήτη επιχείρησης, και προσποιούμενος υπάλληλο του λογιστή του, τον παρότρυνε να προβεί σε κάποιες άμεσες ενέργειες προκειμένου να λάβει επίδομα της Δ.Ε.Η.

Όντας απασχολημένος, ο παθών έδωσε το τηλέφωνο σε υπάλληλό του, προκειμένου να προβεί αυτή στις ενέργειες που θα της υποδείκνυε ο υποτιθέμενος υπάλληλος του λογιστή, με τον άγνωστο δράστη να της ζητάει τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής (e-banking) του εταιρικού λογαριασμού που διατηρεί ο παθών.

Αρχικά, η υπάλληλος αρνήθηκε να τους δώσει, ωστόσο ο άγνωστος άνδρας συνέχισε να την κατευθύνει τηλεφωνικά, προτείνοντάς της να κάνει ενέργειες μέσω Αυτόματης Ταμειολογιστικής Μηχανής (ΑΤΜ) στο πλησιέστερο τραπεζικό υποκατάστημα, γεγονός που συνέβη υπό την συνεχή καθοδήγηση του.

Συνολικά, η υπάλληλος του παθόντος πραγματοποίησε -3- συναλλαγές των -4.989- ευρώ η καθεμιά προς ισάριθμους λογαριασμούς της ίδιας τράπεζας, με δικαιούχο ενός από τους τρεις, όπως διακριβώθηκε, την συλληφθείσα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εντοπισμό και ταυτοποίηση άλλων δραστών.

Σύλληψη ημεδαπού για δύο απόπειρες κλοπής οχημάτων

Συνελήφθη, σήμερα 15-10-2022) τις μεταμεσονύχτιες ώρες στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, ένας ημεδαπός, διότι λίγο νωρίτερα εισήλθε σε ανασφάλιστο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, και αποπειράθηκε να το θέσει σε λειτουργία προκειμένου να το αφαιρέσει.

Επιπλέον, χθες (14-10-2022) το μεσημέρι, επίσης στη Λάρισα, ο δράστης αποπειράθηκε να αφαιρέσει δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας άλλου ημεδαπού.




Total
0
Shares
Previous Article
Συνάντηση Εργασίας του προεδρείου της Ενώσεως Αγραφιώτικων Χωριών με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη

Συνάντηση Εργασίας του προεδρείου της Ενώσεως Αγραφιώτικων Χωριών με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη

Next Article
Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών: Παρουσίαση του βιβλίου «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Ο παρεξηγημένος Ήρωας»

Σύλλογος των απανταχού Καρδιτσιωτών: Παρουσίαση του βιβλίου «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Ο παρεξηγημένος Ήρωας»