ΛΑΡΙΣΑ: Νέος κύκλος εκμάθησης Η/Υ για τα άτομα της τρίτης ηλικίας του Πανεπιστημίου των Πολιτών 

ypologistes Larisa ekmathisi

ΛΑΡΙΣΑ: Νέος κύκλος εκμάθησης Η/Υ για τα άτομα της τρίτης ηλικίας του Πανεπιστημίου των Πολιτών 

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση δύο κύκλων εκμάθησης Η/Υ για άτομα 3ης ηλικίας (συνολικά 6 τμήματα), ξεκίνησαν το Δεκέμβριο δύο ακόμη κύκλοι με 6 συνολικά τμήματα.

Το πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται από το “Πανεπιστήμιο των Πολιτών” του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ του Δήμου, στοχεύει στην ενδυνάμωση με νέες δεξιότητες και στήριξη των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Οι αιτήσεις συμμετοχής των πολιτών ξεπέρασαν έως σήμερα τις 200 ενώ συνεχίζεται η διαδικασία συμμετοχής των ενδιαφερομένων.

Η Λάρισα κάνοντας πράξη την “Πόλη που Μαθαίνει”, δημιουργεί δίκτυα και συνεργασίες και διαμορφώνει προγράμματα για την πόλη και τους δημότες της, που στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών και των ενδιαφερόντων τους.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε βασικές λειτουργίες Η/Υ, διαχείριση φακέλων και αρχείων, επεξεργασία κειμένου, περιήγηση στο Internet κ.α. Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει το Τμήμα Δια βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τα στελέχη των ΚΑΠΗ. Την ομάδα των εκπαιδευτών αποτελούν οι κ.κ. Παναγιώτης Βιττωράτος, Γιάννης Χουϊνάβας & Κωνσταντίνα Γαρυφαλλοπούλου με τον συντονισμό του κ. Δημήτρη Λιόβα, επιστημονικού υπεύθυνου του Πανεπιστημίου των Πολιτών στην θεματική ενότητα “Νέες Τεχνολογίες-Επιστήμες”. Τα μαθήματα υλοποιούνται στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου των Πολιτών-Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση είτε ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο::

https://docs.google.com/forms/d/1pSCjAyU7Wg52HVmEtt66n1X1JP7bG6aNR071nTZ4K8I/edit

είτε δια ζώσης στο Τμήμα Δια Βίου Μάθησης και ώρες 08:00 – 14:00: Τηλ.: 2410680249, 2410680250

Ταχ. Διεύθυνση: Ρούσβελτ & Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος

Email: learning-city@larissa.gov.grTotal
0
Shares