Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λάρισα: Νέο κύμα με τηλεφωνικές απάτες – Ποια η στρατηγική και ο μεγάλος τους στόχος

Λάρισα: Νέο κύμα με τηλεφωνικές απάτες

Λάρισα: Νέο κύμα με τηλεφωνικές απάτες – Ποια η στρατηγική και ο μεγάλος τους στόχος

Μια νέα «μόδα» με τεχνικούς διεθνούς εταιρείας κάνει την εμφάνισή του το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Larissanet, πρόκειται για μια τακτική γνώριμη στην ΕΛ.ΑΣ. η οποία έχει ως εξής: Οι απατεώνες,  προσποιούμενοι τους τεχνικούς κέντρων υποστήριξης μεγάλων εταιρειών λογισμικού, διατίθενται να βοηθήσουν τους πολίτες στην επίλυση τεχνικών προβλημάτων στους υπολογιστές τους ή να πραγματοποιήσουν έλεγχο γνησιότητας των εγκαταστημένων προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν από τα ανυποψίαστα θύματα να εγκαταστήσουν στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης, αποκτώντας έτσι έλεγχο στον υπολογιστή τους και στο σύνολο των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν, όπως: λογαριασμούς e-banking, λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες και βίντεο, ιστορικό περιήγησης, κωδικούς πρόσβασης σε εφαρμογές και ιστοτόπους κ.α.

Τα δεδομένα αυτά στη συνέχεια τα χρησιμοποιούν και τα χρήματα από την πρόσβαση στους κωδικούς που αποκτούν κάνουν φτερά. Η ΕΛ.ΑΣ. συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην ανταποκρίνονται στις κλήσεις αυτές και να μην αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία σε διάφορους επιτήδειους.




Total
0
Shares
Previous Article
Κορωνοϊός και απολύμανση

Κορωνοϊός και απολύμανση: Κολλάει τελικά από τις επιφάνειες;

Next Article
Έρευνα: Οι γυναίκες οδηγοί έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού

Έρευνα: Οι γυναίκες οδηγοί έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού όταν εμπλέκονται σε ατύχημα με το αυτοκίνητό τους

Related Posts

lampadidromia larisa dimarxos 1
Διαβάστε περισσότερα

Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα: Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα: Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος – Δόθηκαν οι στολές…
ena akdilwsi larisa
Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση ΕΝΑ στη Λάρισα | Το στοίχημα της ανασυγκρότησης της πλημμυροπαθούς Θεσσαλίας: Πλαίσιο, όροι & χρονοδιάγραμμα

Εκδήλωση ΕΝΑ στη Λάρισα | Το στοίχημα της ανασυγκρότησης της πλημμυροπαθούς Θεσσαλίας: Πλαίσιο, όροι & χρονοδιάγραμμα Το Παράρτημα…