ΛΑΡΙΣΑ: Δράση ενημέρωσης ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας

roma larisa karkinos mastou

ΛΑΡΙΣΑ: Δράση ενημέρωσης ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας

Δράση ενημέρωσης ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας πραγματοποιήθηκε  από το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Λάρισας , σε γυναίκες ρομά που κατοικούν στον οικισμό.

Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση των γυναικών ρομά για την σημασία του ελέγχου ( Μαστογραφία, Υπέρηχος ,Τέστ ΠΑΠ),  αλλά και η εκπαίδευσή τους στην αυτοεξέταση του μαστού.

Οι κυρίες Μπαλιάκου-Χαρμούς Ιουλιάνα-Μαρτσέλα (Παθολόγος του ΚΥ) και Σουσαμλή Κατερίνα (Μαία του ΚΥ), έστειλαν ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλες τις γυναίκες για τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης και την σημασία της πρόληψης.

Με την ολοκλήρωση της δράσης το επιστημονικό προσωπικό του Παραρτήματος Ρομά  ενημέρωσε της γυναίκες ρομά για την δυνατότητα διεκπεραίωσης ραντεβού των ενδιαφερομένων στο Κέντρο Υγείας ,για την πραγματοποίηση των προληπτικών εξετάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες: Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45  τηλ. 2416006922, email:kkoinotitasroma@larissa-dimos.gr

Το Κέντρο κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».

Total
0
Shares