Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λάρισα: Διπλή απάτη με το ίδιο θύμα – Άρπαξαν από τον τραπεζικό του λογαριασμό συνολικά σχεδόν 3.000 ευρώ

apates 1

Λάρισα: Διπλή απάτη με το ίδιο θύμα – Άρπαξαν από τον τραπεζικό του λογαριασμό συνολικά σχεδόν 3.000 ευρώ

Έχουν αποθρασυνθεί πλέον οι απατεώνες που επικοινωνούν με επιχειρηματίες με το πρόσχημα της αγοράς προϊόντων και τους πείθουν να πληρώσουν μέσω τραπεζικής εφαρμογής, ξαφρίζοντας χρήματα από τους λογαριασμούς τους. Στην τελευταία περίπτωση στη Λάρισα, πάντως, δεν αρκέστηκαν σε μια απάτη, αλλά εξαπάτησαν το θύμα εις διπλούν!

Οι δράστες είχαν επικοινωνήσει αρχικά το μεσημέρι της 8ης Απριλίου με την επιχείρηση εμπορίας προϊόντων ενός συγγενικού προσώπου του θύματος και έπειτα με τον ίδιο, στον οποίο είπαν ότι είχαν συμφωνήσει να πληρώσουν για την αγορά των προϊόντων μέσω τραπεζικής εφαρμογής. Έτσι, απέσπασαν το ποσό των 200 ευρώ από τον λογαριασμό του. Όμως, δεν τους φάνηκαν αρκετά και επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το θύμα, δήθεν για να ζητήσουν συγνώμη για το  λάθος!

Στη συνέχεια, του ζήτησαν τους κωδικούς του e-banking του για να επιστρέψουν τα χρήματα, αλλά τον εξαπάτησαν ξανά, μεταφέροντας σε άλλον τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 2.710 ευρώ! Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τώρα από την Ασφάλεια και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός Έλληνα και ενός άγνωστου συνεργού του, η έρευνα για την ταυτοποίηση του οποίου συνεχίζεται.
Total
0
Shares