Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λαογραφική Θεατρική Παράσταση “Με την Ευχή της Μάνας”

Λαογραφική Θεατρική Παράσταση "Με την Ευχή της Μάνας"

 

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων “Η Πανθεσσαλική Στέγη” σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, προσκαλούν και τιμούν για την 60χρονη προσφορά του τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο “ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ”, ο οποίος θα παρουσιάσει στους Θεσσαλούς της Αττικής και τους φίλους της Θεσσαλίας την Λαογραφική Θεατρική Παράσταση “Με την Ευχή της Μάνας”.

“Η Ευχή της Μάνας” είναι μια σημαντική Λαογραφική Καταγραφή για τη Ζωή των Καραγκούνηδων της Θεσσαλίας.

Στην καρδιά της Αθήνας θα παρουσιαστούν δρώμενα και έθιμα από τη γέννηση έως το γάμο, όπως αυτά αναβίωναν στον κάμπο της ευρύτερης περιοχής της Καρδίτσας.

Η Καραγκούνα φαίνεται να έχει “ριζώσει” στον κάμπο, μεγαλώνοντας στην αυστηρά ιεραρχημένη οικογένεια. Η ηρεμία της μονότονης ζωής δεν διαταράσσεται εύκολα. Ο ιδρώτας ποτίζει ξανά και ξανά τη γη και είναι σα να προσπαθεί κρυφά να την εξουσιάσει μεγαλώνοντας τα παιδιά της.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο χρόνο και να δουν την Καραγκούνα να γεννιέται και να μεγαλώνει, μαθαίνοντας να ευγνωμονεί και να καρτερεί με τα μάτια χαμηλωμένα πάντα στη Γη…

Η Παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 8:00 μ. μ. στη Κεντρική Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου “ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ” Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Επιμέλεια: Χρύσα Θεολόγη – Μαρίνα Σιακάρα

Χοροδιδάσκαλοι: Μαρίνα Σιακάρα – Ανδρομάχη Χάκκα – Κώστας Κουκουράβας

Παρουσίαση Χρήστος Μυλωνάς, Τατιάνα Κόγια

ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»

karagkouna




Total
0
Shares
Previous Article
ethelontismos

5η Δεκεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού»

Next Article
astynomika syllhpseis 3

Τρίκαλα: Σύλληψη τριων ατόμων για κλοπή και απόπειρα κλοπής