Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λαική Συσπείρωσης Θεσσαλίας: Επερώτηση για την μη τοποθέτηση γέφυρας στο Μέγδοβα, μεταξύ Καροπλεσίου-Νεράιδας Καρδίτσας

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαική Συσπείρωσης Θεσσαλίας: Επερώτηση για την μη τοποθέτηση γέφυρας στο Μέγδοβα, μεταξύ Καροπλεσίου-Νεράιδας Καρδίτσας

Επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, σχετικά με τη μη τοποθέτηση γέφυρας στο Μέγδοβα ποταμό, στη περιοχή «Ρογκάκια» μεταξύ Καροπλεσίου και Νεράιδας του Νομού Καρδίτσας

Με προηγούμενη επερώτησή μας, που συζητήθηκε στις 22 Απριλίου 2021, αναφέραμε ότι στον ποταμό Μέγδοβα, στο μήκος του από το φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα και το δρόμο Καρδίτσας – Καροπλεσίου, μέχρι την Δάφνη και την Βίνιανη Ευρυτανίας (λίγο παραπάνω από το τελείωμα της Λίμνης Κρεμαστών), δεν υπάρχει καμία γέφυρα, ούτε για αυτοκίνητα, ούτε για πεζούς, επομένως δεν μπορεί κανένας να περάσει απέναντι!

Μεταξύ Καροπλεσίου και Νεράιδας, στην τοποθεσία  «Ρογκάκια», πριν από 12 χρόνια κατασκευάστηκαν τσιμεντένια βάθρα για την τοποθέτηση μιας στρατιωτικής γέφυρας τύπου «Μπέλευ», προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται αυτοκίνητα και πεζοί.

Ωστόσο 12 χρόνια μετά δεν έχει τοποθετηθεί αυτή επί των κατασκευασμένων βάθρων, παρ΄ ότι έχει μεταφερθεί εκεί, ούτε έγινε κάποια άλλη κατασκευή, άγνωστο γιατί.  Το αποτέλεσμα είναι το δίκαιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής (Καροπλέσι, Νεράιδα, κλπ) να μένει ανεκπλήρωτο εν έτει 2021.

Θεωρώντας απαράδεκτο το γεγονός της μη τοποθέτησης επί τόσο χρόνια της γέφυρας τύπου «Μπέλευ» στη θέση «Ρογκάκια» μεταξύ Καροπλεσίου-Νεράιδας, ζητούσαμε τότε από την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να μας ενημερώσει:

  1. Γιατί δεν έχει τοποθετηθεί τόσα χρόνια τώρα αυτή η γέφυρα τύπου «Μπέλευ» ή να έχει κατασκευαστεί κάποια άλλη στην θέση «Ρογκάκια» μεταξύ Καροπλεσίου-Νεράιδας, προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται αυτοκίνητα και πεζοί;
  2. Τι σκοπεύει να κάνει η περιφερειακή αρχή για την άμεση επίλυση του προβλήματος;

Στην απάντηση που μας έδωσε στις 22/4/21, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Νούσιος, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τη μη τοποθέτηση εκ’ μέρους της περιφέρειας, της γέφυρας στη θέση «Ρογκάκια» μεταξύ Καροπλεσίου-Νεράιδας, ανέφερε τα εξής.

Ότι η γέφυρα δεν τοποθετήθηκε επειδή δεν είχαν γίνει σωστά τα βάθρα (χωρίς να διευκρινίσει τι εννοούσε) και ότι ο δρόμος ένθεν και ένθεν του Μέγδοβα, στο σημείο που έχουν τοποθετηθεί τα βάθρα για τη γέφυρα, είναι «κλειστός» από βλάστηση δηλαδή δεν φτάνει μέχρι εκεί και για να διανοιχθούν τα 700 μέτρα όπως είπε (400 μ. από την πλευρά της Νεράιδας και 300 μ. από την πλευρά του Καροπλεσίου) χρειάζονται τεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες και αδειοδότηση.

Σημείωσε δε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος και η συγκεκριμένη γέφυρα δεν έχει επείγον χαρακτήρα, δεν εξυπηρετεί πολύ, δεν εξυπηρετεί ιδιαίτερο κόσμο! Αλήθεια πώς να έχει κίνηση αφού δεν υπάρχει γέφυρα, άρα δεν οδηγεί πουθενά!

Στην τοποθέτησή του, τότε ο κ. περιφερειάρχης, ανέφερε ότι θα πάει ο ίδιος εκεί στο σημείο για να δει τι μπορεί να γίνει και ότι θα μας ενημέρωνε. Δεν γνωρίζουμε αν πήγε στο σημείο, αλλά από τότε δεν υπήρξε καμία πρόοδος στο έργο, ούτε καμία ενημέρωσή μας.

Στις αρχές Αυγούστου 2021, κάτοικοι του Καροπλεσίου και της Νεράϊδας, μετά από μαζική κινητοποίηση τους, καθάρισαν με εθελοντική εργασία το δρόμο που δεν μπορούσε η περιφέρεια, ο οποίος σημειωτέον μετά από μέτρησή τους, διαπιστώθηκε ότι δεν είναι 700 μέτρα, όπως είχε πει ο κ. Νούσιος, αλλά μόλις 218 μέτρα! (124 μ. από την πλευρά της Νεράϊδας και άλλα 94 μ. από την πλευρά του Καροπλεσίου). Γι’ αυτά τα 218 μέτρα δεν χρειάζεται κάποια ΜΠΕ, αλλά να πάει το μηχάνημα της Περιφέρειας (γκρέϊντερ ή άλλο σκαπτικό) να ισοπεδώσει το οδόστρωμα, ώστε να φτάνει μέχρι τα βάθρα αυτοκίνητο.

Τα βάθρα όπως φαίνονται στο φωτογραφικό υλικό που μας απέστειλαν κάτοικοι της περιοχής, είναι σε καλή κατάσταση, οπότε μπορούν να στηρίξουν την γέφυρα, γεγονός που το ανέφεραν τηλεφωνικά και στον κ. Νούσιο. Και αν έχει συγκεκριμένο λόγο ο κ. Νούσιος ας τον εξηγήσει και ας τα ενισχύσει, εφόσον λέει ότι έχουν πρόβλημα.

Όπως μας ενημέρωσαν οι κάτοικοι η οδική πρόσβαση είναι καλύτερη από την πλευρά της Νεράϊδας, μέσω της επαρχιακής οδού Καρδίτσας – Νεράϊδας, στρίβοντας στην Διασταύρωση προς Γιαννουσέϊκα και Καροπλέσι, οπότε μπορούν να φτάσουν στο σημείο της γέφυρας φορτηγά και μηχανήματα όσο μεγάλα και να είναι.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας, της Λαϊκής Συσπείρωσης, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι όλους αυτούς τους μήνες, όπως και τα προηγούμενα πολλά χρόνια, δεν υπήρξε καμία πρόοδος στο έργο, ούτε βέβαια ενημέρωση του περιφερειακού συμβουλίου, μετά την συζήτηση της προηγούμενης επερώτησής μας, όπου ο κ. περιφερειάρχης μας διαβεβαίωσε ότι θα πήγαινε ο ίδιος να δει τι θα γίνει.

Γι’ αυτό επανερχόμαστε με την παρούσα επερώτηση μας, ζητώντας από την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να μας ενημερώσει:

  1. Αν επισκέφθηκε ο κ. περιφερειάρχης το σημείο όπως μας είχε υποσχεθεί για να δει τι θα γίνει;
  2. Γιατί σ’ αυτούς τους μήνες που πέρασαν από την προηγούμενη επερώτησή μας, η περιφέρεια δεν καθάρισε το δρόμο των 218 τελικά μέτρων ένθεν και ένθεν του ποταμού, που καθάρισαν οι κάτοικοι από την βλάστηση, γιατί δεν πήγε μηχάνημα να διαμορφώσει το δρόμο, γιατί δεν προχώρησε η τοποθέτηση της γέφυρας τύπου «Μπέλευ» στη θέση «Ρογκάκια» μεταξύ Καροπλεσίου – Νεράϊδας, προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται αυτοκίνητα και πεζοί;
  3. Σκοπεύει τελικά η περιφερειακή αρχή να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των κατοίκων Νεράιδας, Καροπλεσίου και γενικότερα της περιοχής και αν ναι σε ποιο χρονοδιάγραμμα;

3/9/2021

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης

  1. Τσιαπλές Αναστάσιος
  2. Μπακάση Βασιλική
  3. Νάνος Αποστόλης
  4. Γκαραλιάκος Ζήσης

 




Total
0
Shares
Previous Article
Τον καταρράκτη της Παλαιοκαρυάς στην Πύλη αναδεικνύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας (video)

Τον καταρράκτη της Παλαιοκαρυάς στην Πύλη αναδεικνύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας (video)

Next Article
Εκδήλωση τιμής στον Μεσενικόλα για τα 50 χρόνια της Ένωσης Μεσενικολιτών και για τα 500 φ. της εφημερίδας «Νεβρόπολη» Μεσενικόλα

Εκδήλωση τιμής στον Μεσενικόλα για τα 50 χρόνια της Ένωσης Μεσενικολιτών και για τα 500 φ. της εφημερίδας «Νεβρόπολη» Μεσενικόλα

Related Posts

epainos Mavrommati vivlio
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο…
sport agrafa dermatas
Διαβάστε περισσότερα

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι Δύσκολο το πρωινό της Κυριακής για τον Κρυάκουρα. Ο βαρύς  καιρός με τα…