Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Όχι στην περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας

Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Όχι στην περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας

Όχι στην απένταξη δικαιούχων

Ένταξη όλων των εργαζομένων που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες στις Περιφέρειες και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ, γιατί βάζει σε εφαρμογή το απαράδεκτο πόρισμα της δήθεν ανεξάρτητης επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών, που είχε συγκροτήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το οποίο περικόπτει το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε πολλούς εργαζόμενους και απεντάσσει απ’ αυτό, πολλές ειδικότητες εργαζομένων στις Περιφέρειες, στους Δήμους και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Είναι στο πλευρό των εργαζομένων και αξιώνει:

  • Καμιά περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, για κανέναν κλάδο, για κανέναν εργαζόμενο.
  • Κανένας εργαζόμενος να μην απενταχθεί. Καμιά υποβάθμιση σε κατηγορία. Καμιά μείωση μισθών, αντιθέτως να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και αντίστοιχα της σύνταξης.
  • Να ενταχθούν στους δικαιούχους του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους των περιφερειών και άλλων δημοσίων υπηρεσιών.
  • Να αυξηθούν τα χορηγούμενα επιδόματα.
  • Να γίνουν προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας. Βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ώστε να πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας – υγιεινής. Να γίνουν Μελέτες Επαγγελματικού Κινδύνου για κάθε θέση και χώρο εργασίας.
  • Να χορηγούνται σε όλους τους εργαζόμενους τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που χρειάζονται.
  • Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό σε όλες τις τεχνικές, επιστημονικές και διοικητικές ειδικότητες που λείπει από τις υπηρεσίες της περιφέρειας. Κατάργηση όλων των «ελαστικών μορφών εργασίας». Να πάψει η περιφέρεια να εκχωρεί υπηρεσίες και έργα σε ιδιώτες.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, για όλους, με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επίταξη του επιχειρηματικού τομέα υγείας.
  • Μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για την οικιακή κατανάλωση κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και του ΕΝΦΙΑ, για τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες.Total
0
Shares