Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας – Να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας – Να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού

Μπροστά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας που ξεδιπλώνεται, η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζει σταθερά την αποτυχημένη πολιτική αντιμετώπισης του, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, εστιάζοντας μονόπλευρα στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Σ’ αυτή την γραμμή κινείται και η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας

Η Λαική Συσπείρωση, καλεί το λαό της Θεσσαλίας να διεκδικήσει αποφασιστικά, η κυβέρνηση να πάρει άμεσα ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και να αφήσει την «καραμέλα» της ατομικής ευθύνης, την επίκληση του κοινωνικού αυτοματισμού, τη στοχοποίηση των υγειονομικών.

Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού και να αφήσει τα σχέδια της για αναστολές και απολύσεις υγειονομικών. Να ανοίξει και άλλα κρεβάτια απλής νοσηλείας και ΜΕΘ και να αφήσει τα σχέδια για κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών σε όλη τη Θεσσαλία.

Η υγεία του λαού δεν μπορεί να εναποτίθεται στο φιλότιμο γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που είναι ήδη εξαντλημένοι από την παράνομη υπερεφημέρευση στην οποία έχουν υποχρεωθεί.

Σκόπιμα η κυβέρνηση επιχειρεί με μπαλώματα να διαχειριστεί τα σοβαρά κενά στα νοσοκομεία γιατί θεωρεί ως δημοσιονομικό κόστος τις προσλήψεις προσωπικού και με αυτόν τον τρόπο υπηρετείται η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου.

Έστω και τώρα, την ύστατη ώρα:

Να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους στην δημόσια υγεία και να προχωρήσει με ταχύτατες διαδικασίες στην μαζική πρόσληψη μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και άλλων υπαλλήλων στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Ανάκληση του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας των υγειονομικών και των εργαζομένων στις δομές πρόνοιας.

Να προχωρήσει στην ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών, δημιουργία νέων κλινικών και κλινών στα δημόσια νοσοκομεία, στην προμήθεια του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, στην ενίσχυση της ΠΦΥ με βάρος στην πρόληψη και με ιδιαίτερη σύνδεση και δράση στους χώρους εκπαίδευσης, στους χώρους δουλειάς και στους τόπους κατοικίας, γιατί τα προβλήματα στη δημόσια υγεία, θα είναι εδώ και μετά το εμβόλιο και μετά την πανδημία.

Να προμηθεύσει άμεσα με επαρκή αριθμό αντιδραστηρίων για δωρεάν τέστ στον πληθυσμό σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Εξασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας όλων των κλινικών και των τακτικών χειρουργείων των νοσοκομείων της Θεσσαλίας.

Άμεση πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα με το προσωπικό του και ένταξη του σε ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Να συσταθούν πολλαπλάσια συνεργεία του ΕΟΔΥ σε όλα τα αστικά κέντρα, τις τουριστικές περιοχές, σε μεγάλους χώρους δουλειάς, δομές ηλικιωμένων, προσφύγων, Ρομά, για τακτικά, επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες. Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζόμενων στους μεγάλους τόπους δουλειάς.

Να εξασφαλιστούν επαρκείς χώροι καραντίνας με ευθύνη της κυβέρνησης που να διασφαλίζουν την παροχή ιατρικής περίθαλψης και συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης.

Να εξασφαλιστεί ο έγκαιρος εμβολιασμός όλων των κατοίκων και εργαζόμενων της Θεσσαλίας με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που με βάση τα επιστημονικά δεδομένα κρίνονται ασφαλή με ουσιαστικά μέτρα για επιστημονική ενημέρωση του πληθυσμού και ιατρική παρακολούθηση όσων εμβολιάζονται. Ενίσχυση των κινητών μονάδων εμβολιασμού για όσους δεν μπορούν να κινηθούν και για μαζικούς εμβολιασμούς σε μεγάλες επιχειρήσεις και χωριά.

Μείωση των μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15, για να προστατευθεί η υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών.

Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για να καλυφτούν τα μεγάλα κενά και για να υπάρξουν άμεσα περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.

Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων, για να γίνεται ασφαλής μετάβαση κάθε μαθητή από και προς το σχολείο.

Με ένα τέτοιο πλαίσιο έπρεπε να κινείται και η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας και όχι να στηρίζει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.




Total
0
Shares
Previous Article
Δυναμώνει με Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη ο ΘΕΟΝΗ Α.Σ.Καρδίτσας !!!

Δυναμώνει με Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη ο ΘΕΟΝΗ Α.Σ.Καρδίτσας !!!

Next Article
Συνάντηση για Τοπικά Θέματα Θεσσαλικών Βραγκιανών Αχελώου με τον Εκτελεστικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής Γιάννη Π.Σελίμη

Συνάντηση για Τοπικά Θέματα Θεσσαλικών Βραγκιανών Αχελώου με τον Εκτελεστικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής Γιάννη Π.Σελίμη

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…