Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Με ευθύνη του κράτους απινιδωτές σε όλους τους χώρους άθλησης

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Με ευθύνη του κράτους απινιδωτές σε όλους τους χώρους άθλησης

Με ευθύνη του κράτους απινιδωτές σε όλους τους χώρους άθλησης, με εκπαίδευση του κατάλληλου προσωπικού για να τους χρησιμοποιεί

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση του θέματος, έγκρισης χορήγησης 4 αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, για την κάλυψη αναγκών της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας (25/1/23), ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, Τάσος Tσιαπλές, ανέφερε τα εξής:

«Θα συμφωνήσουμε στην παραχώρηση των 4 απινιδωτών για τις ανάγκες της Π.Ε Μαγνησίας, όμως η διάθεσή τους δεν μπορεί να γίνεται αποσπασματικά και χωρίς την εκπαίδευση υγειονομικών ή άλλων ανθρώπων για την σωστή χρήση τους.

Ο άδικος χαμός του 20χρονου ποδοσφαιριστή στο Μαυρομάτι Καρδίτσας, στην οικογένεια του οποίου εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας, αναδεικνύει την έλλειψη απινιδωτών και εκπαιδευμένων υγειονομικών που θα τους χρησιμοποιούν, στα γήπεδα και άλλους χώρους άθλησης ερασιτεχνικών ομάδων, αλλά και ουσιαστικής ιατρικής πρόληψης και ελέγχου που αφορά τις εξετάσεις των αθλητών με ευθύνη του κράτους.

Τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία αδυνατούν να καλύψουν το κόστος, εξοπλισμού, ιατρικής κάλυψης, όπως και για τις λεγόμενες τυπικές εξετάσεις (πόσο μάλλον για τις εξειδικευμένες) εξαιτίας της απουσίας κρατικού σχεδιασμού και μέριμνας, ενώ στις ΠΑΕ δίνεται πακτωλός χρημάτων.

Η Λαική Συσπείρωση θεωρεί ότι η προστασία της υγείας των αθλητών, όπως και όλου του λαού, πρέπει να είναι ευθύνη του κράτους και όχι ατομική.

Με πυρήνα το δημόσιο Κέντρο Υγείας, πρέπει να λειτουργήσουν υπηρεσίες με εξειδικευμένο προσωπικό (αθλίατρος, φυσικοθεραπευτής, κ.ά.) με τα αντίστοιχα υποστηρικτικά εργαστήρια, για τη συστηματική – περιοδική προληπτική παρακολούθηση της υγείας των αθλητών, την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των κινδύνων στα γήπεδα, στους χώρους άθλησης, στο σχολείο, στις σχολές, στα γυμναστήρια, καθώς και την ενημέρωση και εκπαίδευση των αθλητών και γενικά των νέων σε θέματα φυσικής αγωγής.

Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των αθλούμενων όπως:

  • Με ευθύνη του κράτους να τοποθετηθούν απινιδωτές σε όλους τους χώρους άθλησης με εκπαίδευση του κατάλληλου προσωπικού για να τους χρησιμοποιήσει.
  • Να μη διεξάγεται καμία αθλητική δραστηριότητα, χωρίς την παρουσία γιατρού σε αθλητικά κέντρα και σχολεία με κρατική ευθύνη.
  • Δωρεάν προαθλητικός έλεγχος και παρακολούθηση για όλους τους αθλούμενους από τις δημόσιες μονάδες ΠΦΥ. Καθιέρωση με κρατική ευθύνη της κάρτας υγείας του μαθητή και αθλητή, με δωρεάν εξετάσεις ανά 3 μήνες».



Total
0
Shares
Previous Article
Εννέα νέες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Καρδίτσας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Εβδομήντα δυο νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδρια, ημερίδες και φεστιβάλ διοργανώνονται στην Π.Ε Τρικάλων - Νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Καρδίτσας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Καρδίτσας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Next Article
xionia 2023 22

120 μηχανήματα επιχειρούν στο οδικό δίκτυο με αποχιονισμούς παντού όπου υπάρχει ανάγκη