Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Κανείς δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες – Η με την κυβέρνηση και τους τραπεζίτες η με τους εργαζόμενους

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Κανείς δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες

Η με την κυβέρνηση και τους τραπεζίτες η με τους εργαζόμενους

Η Νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, έφερε κατόπιν εορτής για ψήφιση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου (11/6/21), ψήφισμα με το οποίο ζητούσε να σταματήσει η περαιτέρω συρρίκνωση του Δικτύου Τραπεζικών Καταστημάτων και να αναβαθμιστεί η παροχή και πρόσβαση των πολιτών σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Το ενδιαφέρον της είναι υποκριτικό.

Και λέμε ότι είναι κατόπιν εορτής και το ενδιαφέρον της υποκριτικό, διότι η συρρίκνωση των Τραπεζικών Καταστημάτων, η υποβάθμιση των παρεχόμενων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στο κόσμο, ειδικά της υπαίθρου και η μεγάλη μείωση προσωπικού, έχουν γίνει ήδη εδώ και καιρό από τους τραπεζίτες, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση της Ν.Δ, όπως και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, χωρίς καμία αντίδραση τότε από την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας.

Οι τράπεζες αφού ανακεφαλαιοποιήθηκαν επανειλημμένα με δεκάδες δις. ευρώ από τα χρήματα των άγρια φορολογούμενων λαικών ανθρώπων, από τις κυβερνήσεις Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, έκλεισαν 2.300 καταστήματα (57%) με ανάλογη μείωση και των ΑΤΜ. Μόνο το 2020, εν μέσω πανδημίας έκλεισαν ακόμα 180 καταστήματα πανελλαδικά και στη Θεσσαλία. Και ταυτόχρονα μείωσαν τους εργαζόμενους την τελευταία δεκαετία κατά -30.000.

Αυτή η εξέλιξη, δείχνει το βάρβαρο πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος και αποτελεί και αποδόμηση της προπαγάνδας της ψευτιάς που χρησιμοποιούν, τόσο η Ν.Δ, όσο και τα άλλα αστικά κόμματα, μαζί και η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, ότι οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται κλείνουν τις επιχειρήσεις.

Τις επιχειρήσεις τις κλείνουν οι ίδιοι οι καπιταλιστές, ανάλογα με τα συμφέροντα τους, αφού αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το μέγιστο δυνατό κέρδος και οι τραπεζίτες το αποδεικνύουν ξεκάθαρα. 

Στις 7 Δεκέμβρη 2020 συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, με την οποία ζητούσε τότε να μη κλείσουν τα καταστήματα των τραπεζών, που θα έφερναν αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους σ’ αυτές, αλλά και στους κατοίκους ιδιαίτερα στην ύπαιθρο.

Η απάντηση της κυβέρνησης της Ν.Δ, δια του υφυπουργού Οικονομικών κ. Ζαβού, ήταν ξεκάθαρη. Η κυβέρνηση δεν θα επιβάλλει στις τράπεζες να κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματά τους στις περιοχές που υπάρχει πληθυσμός που δεν είναι εξοικειωμένος με την ηλεκτρονική συναλλαγή και ότι συμφωνεί με την επιλογή των τραπεζών να επιτρέψουν σε εμπορικά καταστήματα να διαχειρίζονται τραπεζικούς λογαριασμούς φυσικών προσώπων. Και δεύτερον ότι συμφωνεί με τις εθελούσιες απολύσεις, χαρακτηρίζοντάς τες ως θετικές!!!

Η Λαική Συσπείρωση, που είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, δεν μιλά διπλή και υποκριτική γλώσσα, όπως κάνει η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας που είναι και με την κυβερνητική πολιτική και τάχα και με τους εργαζόμενους.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας ήταν και είναι εξαρχής αντίθετη με το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων σε κεφαλοχώρια και συνοικίες, με σκοπό την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του λαού.

Ηταν και είναι αντίθετη σε κάθε απόλυση και σε κάθε απόσχιση. Είναι υπέρ της πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με ΣΣΕ.

Να μη χάσουν κανένα εργασιακό, μισθολογικό ή ασφαλιστικό δικαίωμα οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και να σταματήσουν οι πιέσεις για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα “εθελούσιας” εξόδου-απόλυσης.

Να σταματήσουν οι τράπεζες με την συνενοχή της κυβέρνησης να βγάζουν σε διαθεσιμότητα όσους δεν δέχονται τις εθελούσιες απολύσεις.

11/6/2021
Total
0
Shares
Previous Article
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας Κώστα Τσιάρα - Κώστας Τσιάρας

Μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ  Κ. Τσιάρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Next Article
Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας

Κώστας Β. Χαλίλης: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Οξυάς