Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Επερώτηση για τα μέτρα οδικής ασφάλειας στον περιφερειακό δρόμο της Σκιάθου

Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, για την οδική ασφάλεια στον περιφερειακό δρόμο της Σκιάθου

Πριν λίγους μήνες, η περιφερειακή αρχή, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της οδικής ασφάλειας, θα γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις (στη διασταύρωση της Ακρόπολης – Περιφερειακής και Αγίου Φανουρίου), θα κατασκευαστεί κόμβος και επέκταση πεζοδρομίων στην περιφερειακή οδό Σκιάθου – Κουκουναριών.

Με βάση επισημάνσεις κατοίκων, επισκεπτών και εξωραϊστικών συλλόγων της Σκιάθου, στον περιφερειακό δρόμο, ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο, υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα για την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και ιδιαίτερα στις διασταυρώσεις, εκ των οποίων κάποιες δεν έχουν και ορατότητα. Με την οικιστική ανάπτυξη, ο πολεοδομικός ιστός έχει επεκταθεί πέραν του περιφερειακού δρόμου, ο οποίος είναι ενταγμένος στη ζωή της πόλης και τον διέρχονται συνεχώς πεζοί, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Επομένως είναι αρκετά ακόμα επικίνδυνα σημεία στον περιφερειακό δρόμο (διασταυρώσεις) που διέρχονται τον οικιστικό ιστό και μάλιστα κοντά σε σχολεία, που πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις (φωτεινοί σηματοδότες) για την ασφάλεια πεζών και οδηγών.

Με βάση τα παραπάνω, επερωτάται η περιφερειακή αρχή, αν σκοπεύει να συμπεριλάβει στις παρεμβάσεις της για την οδική ασφάλεια στον περιφερειακό δρόμο της Σκιάθου, την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, που να λειτουργούν και με κουμπί που θα ανάβουν οι πεζοί, σε ορισμένες επικίνδυνες διασταυρώσεις, όπως:

  • Διασταύρωση παραλιακής με περιφερειακή οδό. Ιδιαίτερης σημασίας, καθώς δίπλα είναι το Δημοτικό Σχολείο.
  • Διασταύρωση του Δέλτα.
  • Διασταύρωση των οδών Κοραή, Νέας Οδού και Περιφερειακής. Στη διασταύρωση αυτή έγιναν στο παρελθόν θανατηφόρα δυστυχήματα.
  • Διασταύρωση Παπαδιαμάντη και Περιφερειακής. Στο σημείο υπάρχει και έξοδος πάρκιγκ.

4/1/2022

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαικής Συσπείρωσης

Τσιαπλές Αναστάσιος

Νάνος ΑποστόληςTotal
0
Shares
Previous Article
Έργα οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δρόμο Καλύβια Πεζούλας - Νεράιδα στη λίμνη Πλαστήρα

Έργα οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δρόμο Καλύβια Πεζούλας - Νεράιδα στη λίμνη Πλαστήρα

Next Article
Mixalakis Agorastos dromos Trikala

Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης των εν λειτουργία σηραγγών του οδικού δικτύου της ΠΕ ΤρικάλωνTotal
0
Share