Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ένα χρόνο μετά την καταστροφική πλημμύρα του ΙΑΝΟΥ, η περιφέρεια δεν έκλεισε πληγές στα χωριά Ρούσο, Αμπελικό, Καλλίθηρο Καρδίτσας

Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ένα χρόνο μετά την καταστροφική πλημμύρα του ΙΑΝΟΥ, η περιφέρεια δεν έκλεισε πληγές στα χωριά Ρούσο, Αμπελικό, Καλλίθηρο Καρδίτσας

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν από την πλημμύρα (18/9/2020) στα χωριά Ρούσο, Αμπελικό και Καλλίθηρο Καρδίτσας, σε χωράφια, γέφυρες και σπίτια.

Το Ρούσο ήταν το χωριό που πλημμύρισε από τα πρώτα και αρκετοί κάτοικοι αναγκάστηκαν, κυριολεκτικά ‘’να ανέβουν στα κεραμίδια’’ για να μην πνιγούν από τα ορμητικά νερά του ποταμού «Καράμπαλη» που για δεκαετίες ήταν ακαθάριστο.

Η γέφυρα που συνδέει την κοινότητα Αμπελικού με την Καρδίτσα κατέρρευσε και η συγκοινωνία των κατοίκων του Αμπελικού εξακολουθεί να γίνεται μέσω Καλλίθηρου, από μια μικρή γέφυρα στα όρια του οικισμού της κοινότητας. Από την γέφυρα αυτή διέρχονται και τα βαριά οχήματα παρακείμενου λατομείου και οι μαθητές του Αμπελικού και πρόσφατα συνέβη και ατύχημα από την αύξηση της κίνησης οχημάτων μέσα στο χωριό και ζημιές στα οδοστρώματα από τα βαριά οχήματα.

Τα κοινοτικά συμβούλια Καλλίθηρου και Αμπελικού και οι κάτοικοι των δυο χωριών, σε πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, επανέλαβαν τις ανησυχίες τους για την ευστάθεια της γέφυρας, που είναι επιβαρυμένη λόγω υποσκαφής του ανατολικού βάθρου και των επιχωμάτων πρόσβασης από την πλημμύρα του ΙΑΝΟΥ. Ήδη έχουν εμφανιστεί ρωγμές στο επίχωμα πρόσβασης και κινδυνεύει να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή με κίνδυνο για την ζωή όσων τύχει να διέρχονται από αυτή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, που πρόσφατα περιόδευσε στα παραπάνω χωριά, καταγγέλλει ότι η Περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, ένα χρόνο μετά την πλημμύρα, δεν έχει ξεκινήσει την κατασκευή της γέφυρας Αμπελικού, ούτε την επιδιόρθωση της γέφυρας Καλλίθηρου προς Αμπελικό. Επίσης το ρέμα, που σημειωτέον περνάει δίπλα στα σπίτια του Καλλίθηρου και του Ρούσου, δεν έχει ακόμα καθαριστεί. Όλα τα φερτά του ΙΑΝΟΥ, πέτρες, χώματα, κορμοί δέντρων, παραμένουν μέσα στην κοίτη του ρέματος και οι κάτοικοι ανησυχούν ότι θα ξαναπλημμυρίσουν στην επόμενη χειμερινή μπόρα.

Λαϊκή Συσπείρωση ΘεσσαλίαςTotal
0
Shares
Previous Article
Αποτελέσματα Rapid tests στη Θεσσαλία

Rapid tests: Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Τρίτη

Next Article
Αποτελέσματα rapid tests

Αποτελέσματα rapid tests στους Σοφάδες και στην ΆμπελοTotal
0
Share