Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λαική Συσπείρωση: Πρόταση ψηφίσματος στο Π.Σ Θεσσαλίας για το πρόγραμμα αθλητισμός για όλους

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαική Συσπείρωση: Πρόταση ψηφίσματος στο Π.Σ Θεσσαλίας για το πρόγραμμα αθλητισμός για όλους

Όχι στην κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για όλους»

Η κατάργηση του προγράμματος “Άθληση για Όλους”, που κοινοποιείται αυτό το διάστημα, με επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού, σ’ όλους τους δήμους της χώρας μας, αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη και πρέπει να ακυρωθεί.

Το πρόγραμμα αυτό δέχθηκε μεγάλες περικοπές διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, με την υποβάθμιση και την υποχρηματοδότηση, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει περάσει ολοκληρωτικά στη λογική της ανταποδοτικότητας και της επιβάρυνσης των νοικοκυριών και με ελάχιστα ψίχουλα χρηματοδότησης από τη μεριά της ΓΓΑ. Την ίδια στιγμή που η Φυσική Αγωγή εξαγγελλόταν υποκριτικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις και τους εκλεκτούς τους στην Τοπική Διοίκηση, ως πρόγραμμα πρόληψης για την προστασία της υγείας.

Παρ’ όλα αυτά, ικανοποιούσε μια ανάγκη σε οικογένειες και σε κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς ομάδες, που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα. Οι δραστηριότητες αυτές απασχολούσαν χιλιάδες άνεργους γυμναστές, με τις σχέσεις εργασίας χρόνο με το χρόνο να επιδεινώνονται, με αποκορύφωμα την επαίσχυντη “πληρωμή με το αντίτιμο”, “με το κεφάλι” δηλαδή των συμμετεχόντων, που καθιερώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η συμμετοχή στα προγράμματα αυτά, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπήρχαν, λειτουργούσε ευεργετικά για την ψυχοκινητική ισορροπία του ατόμου και προστάτευε από χρόνιες σωματικές, νοητικές και ψυχικές ασθένειες.

Η ολική αποχώρηση της ΓΓΑ από το πρόγραμμα “Άθληση για Όλους” έρχεται σε μια στιγμή που η οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι τραγική, ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης και δύο χρόνια πανδημίας. Σηματοδοτεί όχι μόνο τον μηδενισμό της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους, αλλά και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον χώρο των γυμναστών, σε συνδυασμό με την πιστοποίηση των απόφοιτων των ΙΕΚ και των κολεγίων, που ήδη ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Τα παραπάνω αποτελούν επιβεβαίωση ότι η σωματική άσκηση, η ενασχόληση μ’ ένα άθλημα γίνονται απρόσιτα για την πλειοψηφία του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας. Οδηγός και εδώ για την κυβέρνηση είναι η εμπορευματοποίηση της ανάγκης του λαού για άσκηση.

Οι αντιδράσεις του αθλητικού κόσμου, των γυμναστών και των φορέων τους, που ζητούν την άμεση επαναφορά και αναβάθμιση του προγράμματος, είναι απολύτως δικαιολογημένες.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ζητά να ακυρωθεί άμεσα αυτή η απαράδεκτη απόφαση και καλεί τους εργαζόμενους, τους γονείς και τη νεολαία να την αντιπαλέψουν.

24.8.2021

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης

  1. Τσιαπλές Αναστάσιος
  2. Μπακάση Βασιλική
  3. Νάνος Αποστόλης
  4. Γκαραλιάκος Ζήσης



Total
0
Shares
Previous Article
Γενική Συνέλευση της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών N. Τρικάλων ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Γενική Συνέλευση της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών νομού Τρικάλων

Next Article
Στο Μαυρομμάτι η θεατρική παράσταση «Καραϊσκάκης: Ὁ παρεξηγημένος ἥρωας»

Στο Μαυρομμάτι η θεατρική παράσταση «Καραϊσκάκης: Ὁ παρεξηγημένος ἥρωας»