Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λάμπρος Β. Ευθυμίου: Ιδού η υποκρισία του κ. Καραβίδα!!!

Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε στον τύπο διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με το ενδεχόμενο κατασκευής μικρών υδροηλεκτρικών στην Οξυά, που υπογράφονται από τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου της Οξυάς κ. Γιώργο Καραβίδα και επειδή ο ίδιος και ένας αμελητέος αριθμός δημοτών συν αυτώ όπου βρεθούν και όπου σταθούν πνέουν τα μένεα για τέτοιου είδους έργα ανάπτυξης, ενημερώνουμε τους οξυώτες και το αναγνωστικό κοινό για τα κάτωθι:

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, όπως και οι προηγούμενες από το 2003 και μετέπειτα, συμπεριλαμβανομένων και των προέδρων των εκάστοτε τοπικών συμβουλίων της Οξυάς, παγίως τασσόταν υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τόσο στο προεκλογικό τους πρόγραμμα, όσο και στην εφαρμογή του. Είναι γνωστή η θέση μας για τα οφέλη των μικρών υδροηλεκτρικών και η συμβολή τους στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας και μέριμνά μας είναι η αξιοποίηση όλων των ευκαιριών που παρουσιάζονται προς την κατεύθυνση αυτή.

Για το μικρό υδροηλεκτρικό στο Μελίσσι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο συνελεύσεις κατοίκων, μία στο κέντρο του χωριού την 28-12-2014 και μία στα γραφεία του συλλόγου οξυωτών Αθήνας την 18-11-2015. Συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και λειτουργώντας κατ’ εντολή της ισχυρής πλειοψηφίας που μας ανέδειξε στις θέσεις ευθύνης που κατέχουμε, θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε όσα εξαγγείλαμε, με γνώμονα το συμφέρον και την ανάπτυξη του χωριού μας. Το πλαίσιο νομιμότητας των εταιριών που επιθυμούν να προχωρήσουν στην κατασκευή τέτοιων έργων ελέγχεται από αρμόδιες υπηρεσίες, περιφέρεια κλπ, και σε περίπτωση που ο φάκελος είναι πλήρης και νομότυπος, εκφράζεται η βούληση της εκάστοτε τοπικής και δημοτικής αρχής.

Ο κ. Καραβίδας, εξαντλώντας το αντιπολιτευτικό του μένος και φανατίζοντας μια χούφτα οξυωτών, φέρεται πολέμιος του συγκεκριμένου έργου όψιμα, όταν ο ίδιος, σε ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε με τον επενδυτή κ. Βασιλικό, παρακάμπτοντας αρμόδια θεσμικά όργανα και τη διαφάνεια, όχι μόνο τασσόταν υπέρ του έργου στο Μελίσσι, αλλά υποδείκνυε και τεχνικές λεπτομέρειες στον επενδυτή, δηλώνοντάς του ότι θα είναι στο πλευρό του για ό,τι χρειαστεί!!!

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την αλληλογραφία τους την 29-5-2014: Καραβίδας: «…η ενημέρωση των κατοίκων θα γίνει με δική σας πρωτοβουλία……. Θα μελετήσω το έργο και εφόσον είναι ωφέλιμο, θα είμαστε μαζί σας….  Ο δασικός δρόμος, για τον οποίο σας μίλησα, ξεκινά από τη γνωστή μας γέφυρα προς τον οικισμό Βαένια, λίγα, δηλαδή, μέτρα κατάντη του Σταθμού παραγωγής, διέρχεται τον οικισμό αυτό και ανεβαίνει προς οικισμό Παλαιοχώρι και τον κεντρικό οικισμό του χωριού της Οξυάς. Περίπου, όμως, 800 μέτρα μετά τον οικισμό Βαένια και αμέσως μετά τη θέση “Σκάλα” υπάρχει “κλειδί” και δασικός δρόμος που κατεβαίνει προς τον ακατοίκητο οικισμό “Κατσίκω”, καταλήγοντας και πάλι στο ποτάμι, το οποίο διέρχεται και διασταυρώνεται με τον ασφαλτωστρωμένο δρόμο Μουζακίου – Αγίας Τριάδας Οξυάς. Το συνολικό μήκος όλης αυτής της διαδρομής δεν ξεπερνά τα δύο χιλιόμετρα……»

Αντιλαμβάνεται λοιπόν και ο πιο καλοπροαίρετος το μέγεθος της υποκρισίας του κ. Καραβίδα, που τώρα φέρεται πολέμιος του έργου και μάλιστα συμπαρασύρει και μια μικρή ομάδα οξυωτών, εκμεταλλευόμενος την άγνοιά τους και εμποτίζοντάς τους φανατισμό και ακραίες συμπεριφορές! Προφανής η μετατόπισή του από την αρχική του θέση! Μάλιστα, ενώ πρόσφατα επισκέφθηκαν και τον αρμόδιο υπουργό απέφυγαν δολίως να δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της συνάντησης αυτής και όσα τους είπε ο υπουργός, γιατί πολύ απλά δεν έλαβαν τις αναμενόμενες….εξαγγελίες!!! Βέβαια εκεί επέδειξαν τάξη και επιμελή συμπεριφορά, υπακούοντας στους κανόνες της ευγένειας, κάτι που λησμονούν όταν παρευρίσκονται στις δικές μας συνεδριάσεις, όπου κυριαρχούν οι τσαμπουκάδες και οι ακρότητες!

Κλείνοντας, βεβαιώνουμε τους οξυώτες, ότι ως Τοπική Κοινότητα θα είμαστε πάντα στην υπηρεσία των δημοτών, αγωνιζόμενοι για την ανάπτυξη της περιοχής μας, προτάσσοντας τα συμφέροντα του τόπου μας και των πολλών, έναντι των λίγων!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΟΞΥΑΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ Β. ΕΥΘΥΜΙΟΥ




Total
0
Shares
Previous Article

Παρέμβαση της Παναγιώτας Βράντζα στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

Next Article

Ξενώνας Αστέγων – Ξενώνας Αλληλεγγύης στα Τρίκαλα

Related Posts

epainos Mavrommati vivlio
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο…
sport agrafa dermatas
Διαβάστε περισσότερα

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι Δύσκολο το πρωινό της Κυριακής για τον Κρυάκουρα. Ο βαρύς  καιρός με τα…