Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

Πρόταση ψηφίσματος

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, καταδικάζει την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πρόκειται για την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα στη Ρωσία, με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε, σε βάρος του ουκρανικού, του ρωσικού και των άλλων λαών της περιοχής, με επίκεντρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, τις σφαίρες επιρροής.

Καταγγέλλει τις ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, που έχουν στηρίξει την διεύρυνση του ΝΑΤΟ, την περικύκλωση της Ρωσίας, τα σχέδιά του σε βάρος των λαών, που εμπλέκουν τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών και του πολέμου. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία, βάζει το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους, δυναμώνει την επιθετικότητα της Τουρκικής κυβέρνησης με τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο για αναθεώρηση συνόρων και συμφωνιών, καθώς και στο Κυπριακό, ενώ παράλληλα φορτώνει στις πλάτες του, τη νέα έκρηξη της ακρίβειας, την ενεργειακή φτώχεια, τους εξοπλισμούς, ως συνέπειές του.

Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά του πολέμου. Συντάσσεται με την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ στο όνομα των λεγόμενων “συμβατικών της υποχρεώσεων”. Οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις, που ενισχύθηκαν περισσότερο από την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία που ετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί η κυβέρνηση της Ν.Δ, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και συμβάλλουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα η χώρα κι ο λαός μας στοχοποιούνται. Καταδικάζουμε το γεγονός της απογείωσης από τη βάση στο Στεφανοβίκειο των πολεμικών ελικοπτέρων Apache με προορισμό την Πολωνία, ώστε να συμβάλλουν στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ζητά το σταμάτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου! Εκφράζει την αλληλεγγύη στον Ουκρανικό, στον Ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής. Οι λαοί δεν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στον έναν ή στον άλλον ιμπεριαλιστή που βάζουν τους λαούς να σκοτώνονται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας! Είναι ανάγκη να αγωνισθούν για την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών, για να γίνει κάθε λαός κυρίαρχος και νοικοκύρης στον τόπο του!

Ζητά την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην Ουκρανία. Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις περικύκλωσης της Ρωσίας! Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές βάσεις από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.

27/2/2022

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας, της Λαικής Συσπείρωσης

Τσιαπλές Αναστάσιος

Μπακάση Βασιλική

Νάνος Αποστόλης

Γκαραλιάκος Ζήσης




Total
0
Shares
Previous Article
perifereia Thessalias xionia apoxionismoi

Περιφέρεια Θεσσαλίας- Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Σε εξέλιξη επιχειρήσεις αποχιονισμού παντού όπου χρειάζεται στα ορεινά της Θεσσαλίας

Next Article
Rapid tests: Το πρόγραμμα για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στη Θεσσαλία αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου

Τα αποτελέσματα των rapid test στη Θεσσαλία – Κυριακή 27/02/2022