Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ενταχθούν στο πρόγραμμα έργων οδικής ασφάλειας Θεσσαλίας αναγκαία έργα στον ορεινό Δήμο Αργιθέας

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ενταχθούν στο πρόγραμμα έργων οδικής ασφάλειας Θεσσαλίας αναγκαία έργα στον ορεινό Δήμο Αργιθέας

Να ενταχθούν στα «Έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας σε διαπεριφερειακούς άξονες της Περιφέρειας Θεσσαλίας», αναγκαία οδικά έργα για τον ορεινό και εγκαταλειμμένο Δήμο Αργιθέας 

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενέκρινε στην σημερινή συνεδρίασή της (14/3/23), το 1ο πρακτικό της επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού και ανάθεση της σύμβασης του έργου: «Έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας σε διαπεριφερειακούς άξονες της Περιφέρειας Θεσσαλίας», προϋπολογισμού 12.500.000 €, με χρηματοδότηση απο το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται όμως μόνο για κυκλικούς κόμβους σε διάφορα σημεία της Θεσσαλίας. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά απουσιάζουν από ένα πρόγραμμα οδικής ασφάλειας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, αναγκαία έργα οδικής ασφάλειας στον ορεινό Δήμο Αργιθέας, που κατ’ επανάληψη έχει προτείνει η Λαική Συσπείρωση, χωρίς όμως η περιφερειακή αρχή και οι άλλες παρατάξεις να αποδέχονται στην πράξη.

Στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η Λαική Συσπείρωση, με τον επικεφαλής της Τάσο Tσιαπλέ, επανέφερε άλλη μια φορά την πρόταση που έχει καταθέσει τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την ένταξη σ’ αυτό το πακέτο έργων και τα παρακάτω έργα στον ορεινό και εγκαταλειμμένο Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας.

  1. Ασφαλτόστρωση των χωματόδρομων Βραγκιανά – Ρόγκια – όρια νομών Καρδίτσας-Ευρυτανίας και Αργύρι – Γέφυρα Αυλακίου, όρια νομών Καρδίτσας-Αιτωλοακαρνανίας.
  2. Βελτίωση της βατότητας του απαράδεκτου κεντρικού δρόμου από Μουζάκι- Τύμπανο-Αργιθέα-όρια με Νομό Άρτας.
  3. Κατασκευή του έργου αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στη θέση «Σκάλα» Ανθηρού, με δημιουργία προστατευτικού στεγάστρου, φράχτη ανάσχεσης, τσιμεντένιων τοιχίων και παράλληλη βελτίωση τμήματος της οδού.

Πρόκειται για έργα απαραίτητα για την ασφαλή πρόσβαση και διέλευση των κατοίκων και επισκεπτών του ορεινού και εγκαταλειμμένου Δήμου Αργιθέας, από τις κυβερνήσεις (Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, εδώ και δεκαετίες.

Είναι καιρός να πάψουν οι υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι, να μεταθέτουν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για την πολύχρονη ταλαιπωρία των κατοίκων της ορεινής Αργιθέας, οι οποίοι στην πράξη και όχι στα λόγια, είναι δεύτερης κατηγορίας.

Κανένας κάτοικος του Δήμου Αργιθέας, δεν πρέπει να εμπιστεύεται πλέον τους δήθεν σωτήρες της σημερινής ή των προηγούμενων κυβερνήσεων, την περιφερειακή αρχή, που σας μοιράζουν χρόνια τώρα, ανέξοδες υποσχέσεις και στην πράξη σας καταδίκασαν να κινείσται από άθλιους δρόμους και χωματόδρομους, για να πάτε στο γιατρό, τα παιδιά στο σχολείο, οι κτηνοτρόφοι στη δουλειά σας και για όλες τις ανάγκες σας.

Είναι ώρα να τους τιμωρήσετε και με την ψήφο σας. Να ενισχύσετε το ΚΚΕ και την Λαική Συσπείρωση στην Περιφέρεια και να διεκδικήσετε αγωνιστικά την λύση των προβλημάτων οδικής ασφάλειας, της έγκαιρης αποκατάστασης των ζημιών από το ΙΑΝΟ, αλλά και των προβλημάτων της υγείας, της παιδείας και όλων των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής, που θυσιάζουν τις ανάγκες του λαού, για να «αυγαταίνουν» τα κέρδη των λίγων.

14.3.2023




Total
0
Shares
Previous Article
Agorastos Tsiakos 112

Επεκτείνεται το δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην Καρδίτσα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Next Article
Αναβάθμιση της γέφυρας του Ξηριά στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αναβάθμιση της γέφυρας του Ξηριά στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts

Dimarxos Dimotiko Symvoulio foto arxeiou
Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για τους πλημμυροπαθείς…
dimotiko simvoulio Larisas 2024
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων για τη συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων για τη συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής προς…
Perifereiako simvoulio Thessalias 2024
Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου: «Ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας»

Αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς το Υπουργείο Παιδείας για την ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας