Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Καταγγελία της προσπάθειας ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Καταγγελία της προσπάθειας ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης, μέσω της κλήσης σε δίκη στις 20/2/23, του επικεφαλής της, Τάσου Tσιαπλέ, μετά από μήνυση της Μ. Μπίλη, υποψήφιας βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που στηρίχθηκε το 2019 από την Χρυσή Αυγή και τώρα από τον καταδικασμένο για την εγκληματική δράση της, Ηλία Κασιδιάρη, υποστηρίζοντας ότι την προσέβαλε, με τη φράση ναζίστρια, κατά την διάρκεια τηλεσυνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 19/5/2021.

Δεν πρόκειται για προσβολή ή εξύβριση, αλλά για καθαρά πολιτικό χαρακτηρισμό, που αναφέρθηκε μάλιστα από τον επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης προς τον περιφερειάρχη κ Αγοραστό, κατά την διάρκεια της μεταξύ τους διαλογικής συζήτησης για πρόταση ψηφίσματος της Λαικής Συσπείρωσης για την επιβολή εισιτηρίου στο θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου, την οποία απρόκλητα διέκοψε η επικεφαλής της ναζιστικής «Ελληνικής Αυγής» εξαπολύοντας μια αντικομμουνιστική επίθεση περί οφσόρ εταιρειών του ΚΚΕ, για να μετατοπίσει την συζήτηση από το επίμαχο θέμα. 

Οι κομμουνιστές έχουμε μέτωπο πολιτικοιδεολογικής αντιπαράθεσης με τον φασισμό, τον ναζισμό, τον εθνικισμό και τους εκπροσώπους του, όπως και με την «Ελληνική Αυγή» στο Π.Σ, που στις εκλογές του 2019, στηρίχθηκε από το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και σήμερα στηρίζεται και από τον ναζιστικό σχηματισμό που ηγείται ο φυλακισμένος Η. Κασιδιάρης, ο οποίος ως στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» καταδικάσθηκε μαζί με άλλα στελέχη της για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Μιας εγκληματικής οργάνωσης που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και άτυχους μετανάστες, που οργάνωσε δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε συνδικαλιστές του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και άλλες κακουργηματικές ενέργειες, σε αρκετές δε από αυτές, ήταν και ο ίδιος φυσικός αυτουργός. Μάλιστα στο Π.Σ, η επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» επανειλημμένα προκάλεσε με τις αναρτήσεις στην οθόνη της τηλεδιάσκεψης φωτογραφιών του καταδικασμένου αρχιΝΑΖΙ Κασιδιάρη και του Γ. Σούρλα που ηγήθηκε παρακρατικής συμμορίας την περίοδο μετά την Γερμανική κατοχή ευθυνόμενος για σειρά εγκληματικών πράξεων.

Πρόκειται για μια ενέργεια πολιτικής αντεκδίκησης απέναντι στο ΚΚΕ και στο πρόσωπο του Τάσου Tσιαπλέ, ως στελέχους του Κόμματος, γιατί έχουμε σταθερά πολιτικοιδεολογικό μέτωπο απέναντι σε κάθε φορέα της φασιστικής, ναζιστικής, εθνικιστικής και ρατσιστικής ιδεολογίας και πρακτικής, αποκαλύπτουμε στο λαό το αντιδραστικό τους πρόσωπο που προσπαθούν να κρύψουν, ότι αποτελούν τα πιο πιστά στηρίγματα του κεφαλαίου, πρωτοστατήσαμε όλα αυτά τα χρόνια για την απομόνωση τους από το λαό και την αποπομπή τους από τα συλλογικά όργανα, μετά και την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής για την εγκληματική της δράση.

Οι κομμουνιστές είμαστε κατά της ποινικοποίησης της πολιτικοιδεολογικής αντιπαράθεσης και ιδιαίτερα από τους εκπροσώπους των ναζιστικών, φασιστικών σχημάτων και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τον αγώνα ενάντιά τους, όσες μηνύσεις κι αν κάνουν για να μας εκφοβίσουν.

Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο, τα Δημοτικά Συμβούλια, τα Δ.Σ των συνδικαλιστικών και μαζικών οργανώσεων να καταδικάσουν αυτήν την προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης εκ’ μέρους της επικεφαλής της ναζιστικής «Ελληνικής Αυγής».

Ο αγώνας κατά του φασισμού-ναζισμού δεν τελείωσε με τη δικαστική καταδίκη της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζεται με την απομόνωση κάθε μορφής του μέσα στο λαό, με τη πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον εκτρέφει σαν πολύτιμη εφεδρεία του.
Total
0
Shares
Previous Article
40ήμερο Μνημόσυνο Θεοδώρας Ψυλλιά - Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η Θεοδώρα Ψυλλιά

40ήμερο Μνημόσυνο Θεοδώρας Ψυλλιά

Next Article
Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Από την Μονή Βυτουμά στη Διάβα

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Από την Μονή Βυτουμά στη Διάβα

Related Posts