Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λ. Μίχος: Οι κτηνοτρόφοι σε απόγνωση

ktinotrofia stavlikes egkatastaseis

Λ. Μίχος: Οι κτηνοτρόφοι σε απόγνωση

Γράφει ο Λευτέρης Μίχος

Φίλοι κτηνοτρόφοι,

Πριν μερικές δεκαετίες ένας μεγαλοπολιτικός ήταν στα τελευταία του. Καλεί τον γιο του, συνεχιστή της πολιτικής του, και του λέει: Παιδί μου σ’ αφήνω την ευχή μου και 15.000 βόδια. (Απ’ αυτά είμαι κι εγώ ένα).

Σε μερικές μέρες συμπληρώνονται 200 χρόνια από την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Ο Έλληνας κτηνοτρόφος όμως θα έχει το ζυγό των δυναστών στο σβέρκο του για πολλά ακόμη χρόνια. Ο νοών νοείτω. Ο παραλληλισμός σίγουρα είναι υπερβολικός.

Τι μου ήρθε όμως και τα γράφω όλα αυτά; Μήπως δεν είμαι καλά; Ναι, αυτό μου συμβαίνει γιατί ο ύπνος μου διαταράσσεται από δύο σοβαρά γεγονότα.

1ον. Οι φίλοι μου οι κτηνοτρόφοι για πρώτη φορά στην ιστορία της Ε.Ε. δεν πήραν ακόμη την εκκαθάριση των επιδοτήσεων εξ’ αιτίας της απόφασης “κάποιων”…!!! Αυτοί οι “κάποιοι” γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους ότι δεν έχουν δικαίωμα να ακουμπήσουν ούτε σεντ των συγκεκριμένων επιδοτήσεων.

2ον. Άμεσα γίνεται πρόσκληση ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών. Έλα όμως που κάποιοι άσχετοι (;) κόβουν τα φτερά προς το όνειρο για τα νέα παιδιά.

Γνωρίζεται ότι όσοι δραστηριοποιούνται στο Δήμο Μουζακίου, μόνιμοι και μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι, (Δημοτικά διαμερίσματα Μουζακίου, Γελάνθης, Λαζαρίνας, Μαγουλίτσας, Μαυρομματίου) δεν έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα λόγω της προϋπόθεσης ύπαρξης σταυλικών εγκαταστάσεων (ποιμνιοστασίων, βουστασίων) με άδεια κατασκευής και λειτουργίας; Εδώ απευθύνομαι στον κ. Δήμαρχο με την παράκληση να διορθώσει άμεσα την μεγάλη αδικία.

Φίλοι κτηνοτρόφοι, τι προτείνω;

Να γίνεται ένα κοπάδι γιατί το μοναχικό πρόβατο το τρώει ο λύκος!

Η αγάπη που δείχνεται στο πρόσωπό μου είναι συγκινητική! Θέλω να σας βοηθήσω, προτείνεται πως! Έχω κάποιες προτάσεις.

Με τιμή

Λευτέρης Μίχος




Total
0
Shares
Previous Article
Δήμος Μουζακίου: Αύριο Σάββατο 23/01 νέα δράση κατά της πανδημίας στο Μουζάκι

Δήμος Μουζακίου: Νέα δράση κατά της πανδημίας με rapid test το Σάββατο 23/1 στο Μουζάκι

Next Article
Αναβαθμίζεται σημαντικά η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των Υπηρεσιών της ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας

Αναβαθμίζεται σημαντικά η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των Υπηρεσιών της ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας