Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κυβέρνηση του … «όσο πάει και ότι θέλει ας γίνει»

«Πότε θα έχουμε εκλογές;», «πότε θα φύγουν;», αυτά είναι τα ερωτήματα, που θέτουν πια οι πολίτες

 

«Πότε θα έχουμε εκλογές;», «πότε θα φύγουν;», αυτά είναι τα ερωτήματα, που θέτουν πια οι πολίτες, όπου κι αν βρεθεί κανείς και με όποιους κι αν μιλήσει, ανεξάρτητα πού ανήκουν πολιτικά ή τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.

Στις ερωτήσεις αυτές και στην ένταση με την οποία θέτονται, περικλείονται αφ΄ενός τα παγιωμένα και αξεπέραστα προβλήματα που βιώνουμε όλοι, αφ΄ετέρου την ελπίδα, ότι με την αλλαγή της κυβέρνησης, θα επέλθει και αλλαγή, προς το καλύτερο βεβαίως, στην χώρα γενικά και στην ζωή μας ειδικά.

Δείχνουν όμως με σαφήνεια και ότι η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της αντιλήφθηκε, αυτό για το οποίο προσπαθήσαμε κάποιοι να πείσουμε τότε το 2015, αλλά δεν τα καταφέραμε, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ τη βούληση και το στόχο, να υπηρετήσει τα εθνικά μας και τα κοινωνικά μας συμφέροντα.

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ ουσιαστικά ενιαίος και συγκροτημένος πολιτικός φορέας, ούτε καν κίνημα.

Δημιουργήθηκε από τον συνασπισμό ανεξάρτητων αριστερών συνιστωσών, για να έχουν λόγω ύπαρξης στο ελληνικό πολιτικό στερέωμα κάποια αριστερά στελέχη, αφού υπήρξε διαφωνία ενσωμάτωσης στο ΚΚΕ και μόλις το 2012, άρχισε η μετατροπή του επιφανειακά και τυπικά, σε ενιαίο κόμμα, προκειμένου να αξιοποιήσουν ευκαιρίες, που τους έδινε η οικονομική κρίση, για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

Τότε οι κρατικοδίαιτοι της χώρας, όλων των τομέων και ανεξαρτήτου εμβέλειας, προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να καταλάβουν χώρο στο πολιτικό σύστημα και ρόλο στην εξουσία της χώρας.

Από κει και μετά ήταν εύκολο, εκμεταλλεύτηκαν τις δυσκολίες της εποχής, εμπορεύτηκαν την οικονομική δυσπραγία του λαού, καλλιέργησαν στους έλληνες την τάση για εκδίκηση των προηγούμενων «γερμανοτσολιάδων» και βέβαια έταξαν τα πάντα, παρουσίασαν το γονατογραμμένο πρόγραμμά τους, με κορωνίδα τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης και αυτοπροσδιορίστηκαν, ως την πολυπόθητη ελπίδα που ερχόταν.

Οι κυβερνώντες δηλαδή, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας εσμός ιδιοτελών ανθρώπων, με μόνο σκοπό την νομή της εξουσίας για την αυτοεξυπηρέτησή  τους.  Παράλληλα μοιράζουν και κάποια ψίχουλα σε μέρος του «όχλου», όμως χαρακτήρισε κι ο Τσίπρας τους έλληνες, ώστε να τον χρησιμοποιήσουν στις δύσκολες εκλογικές στιγμές.

Κατά συνέπεια δεν υπήρξε ούτε υπάρχει σχεδιασμός, όραμα και βούληση για σωστή και χρηστή διακυβέρνηση, προς όφελος του λαού και της χώρας, από τους εν λόγω κυβερνώντες.

Γι΄αυτό η μια ζημιά διαδέχεται την άλλη, οι πάντες βουλιάζουν στη μιζέρια και τη φτώχεια, οι νέοι μας ξενιτεύονται καθημερινά, το κράτος βρίσκεται υπό διάλυση, οι εθνικές «καρπαζιές» αλλεπάλληλες και το μέλλον διαγράφεται ζοφερό.

Εξακολουθεί όμως η κυβέρνηση να σέρνεται και μαζί της να σέρνει την πατρίδα και όλους μας, αρκεί να επιβιώνει η ίδια στις πρωθυπουργικές και τις υπουργικές καρέκλες… και όσο πάει.

‘Εστω και αν το μόνο που κάνουν είναι, να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους χάρη της επικαιρότητας, να παριστάνουν τον τερματοφύλακα στο Μαξίμου και να δέχονται το ένα γκολ μετά το άλλο.

Εφαρμόζουν την μέθοδο του «όσο πάει και ότι θέλει ας γίνει»

Δεν θα «πάει» όμως ευτυχώς, για πολύ ακόμα, διότι θα πρέπει μέχρι το Καλοκαίρι:

  • Να δώσουν λύση στο Σκοπιανό
  • Να αποφύγουν περαιτέρω θερμά επεισόδια με την Τουρκία
  • Να διεκπεραιώσουν τα υπόλοιπα και χειρότερα προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση
  • Να βγουν για χρηματοδότηση στις αγορές
  • Να αναχαιτίσουν τις απαιτήσει του ΔΝΤ, ώστε να μην εφαρμοστούν τα σκληρά μέτρα που έχουν ψηφίσει, για περικοπές συντάξεων και μείωση αφορολόγητου από το 2019
  • Να μην εφαρμοστεί ο κόφτης, λόγω απόκλισης των στόχων
  • Να διαχειριστεί το φιάσκο με τα στημένα σκάνδαλα, για την σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων
  • Να λύσει το γόρδιο δεσμό με διαλεχτούς και μη, στο ποδόσφαιρο

Φυσικά δε με δεδομένο, ότι θα καταφέρουν να συνυπάρχουν στην κυβέρνηση με τον Καμμένο, που απ΄ότι  διαφαίνεται το τελευταίο διάστημα, «τα όργανα άρχισαν».

Θα φύγουν σύντομα, είναι λοιπόν η απάντηση σε όσους ρωτάνε, γιατί το τυχοδιωκτικό τους ένστικτο θα τους πει ότι τα «όμορφα» τελείωσαν και ας έρθουν άλλοι «βγάλουν το φίδι από την τρύπα».

Τώρα με ποιό αφήγημα θα πάει σε εκλογές, με ποιά ρητορική και ποιό σύνθημα, είναι απορίας άξιο και αναπάντητο.

Όπως δεν μπορεί κανείς  να απαντήσει, τί θα αφήσουν πίσω τους. Τί μεγέθους καταστροφές, θα έχει να διαχειριστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πόσες «ακάλυπτες επιταγές» έχουν φορτώσει τη χώρα μας.

Το βέβαιον είναι ότι η ΝΔ θα τα καταφέρει και πάλι…

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση Δημάρχου Πύλης με το Διοικητή της Π.Υ. Τρικάλων

Next Article

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας από χορωδούς του Ιταλικού Λυκείου «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»