Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένας χρόνος στην ηγεσία της ΝΔ!

Της Σοφίας Τόλια, Δικηγόρου, Προέδρου του Δ.Σ. Δ. Μουζακίου, Μέλους της Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.

Ένα χρόνο πριν, μέσω μιας ανοιχτής και διαφανούς διαδικασίας, ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας αναδείχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είχα την τιμή να συμπεριλαμβάνομαι στα πρώτα εκείνα ονόματα που συνυπέγραψαν και στήριξαν την υποψηφιότητά του, κόντρα στις δημοσκοπήσεις και στο γενικότερο ρεύμα εκείνης της εποχής, που τον κατέτασσαν μετά δυσκολίας στην τρίτη θέση! Ο καθαρός του λόγος, οι ολοκληρωμένες προτάσεις του, το στοχευμένο του πρόγραμμα και κυρίως η απουσία κάθε ίχνους λαϊκισμού και πολιτικαντισμού στον προεκλογικό του λόγο και στο εν γένει ύφος του, ήταν ικανά να κερδίσουν την εμπιστοσύνη εμού και της πλειοψηφίας των νεοδημοκρατών.

Ένα χρόνο μετά και ήδη ο Κυριάκος άλλαξε σελίδα στην παράταξή μας, υλοποιώντας μια σειρά δεσμεύσεων και κομίζοντας μια νέα προοπτική διακυβέρνησης στον ελληνικό λαό. Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε πολλά βήματα μπροστά και ειδικότερα:

  • Προωθήθηκε η ανανέωση και η αξιολόγηση με πρώτη την σε μεγάλο βαθμό ανανέωση της Πολιτικής Επιτροπής στο συνέδριο, της Εκτελεστικής Επιτροπής και των περιφερειακών οργάνων. Επιπλέον, στο συνέδριο θεσπίστηκαν αλλαγές που εκσυγχρονίζουν το κόμμα, όπως η καθιέρωση θητείας προέδρου, το ασυμβίβαστο κομματικών και κυβερνητικών θέσεων, η υποχρέωση του κόμματος για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.
  • Μητρώο Πολιτικών Στελεχών: Σκοπός του είναι η στελεχιακή προετοιμασία του κόμματος, κάνοντας πράξη την ανανέωση και το άνοιγμα στην ευρύτερη κοινωνία με ανοιχτό και διάφανο τρόπο.
  • Οικονομική εξυγίανση του κόμματος: Ήδη το κόμμα έχει μειώσει κατά 60% τα λειτουργικά του κόστη, μετακόμισε σε πιο οικονομικά γραφεία, ενώ η κρατική επιχορήγηση πηγαίνει για την αποπληρωμή των χρεών της παράταξης. Την προσπάθεια αυτή ενισχύει και η κάρτα μέλους, η οποία εξασφαλίζει τόσο την ενεργή συμμετοχή των μελών όσο και τις οικονομικές ανάγκες.
  • Η «Συμφωνία Αλήθειας» αποτελεί το πολιτικό, ιδεολογικό και προγραμματικό πλαίσιο της Ν.Δ. και περιλαμβάνει τις πρώτες 25 θέσεις του κόμματος, έτσι όπως παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, με συγκεκριμένες προτάσεις και φοροαπαλλαγές. Παράλληλα έχουν ήδη κατατεθεί οι προτάσεις της ΝΔ για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, για τους αγρότες, για το ζήτημα των κόκκινων δανείων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, για τη βελτίωση του συστήματος υιοθεσιών και αναδοχής παιδιών κλπ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που φέρνει μια εναλλακτική πρόταση στον ελληνικό λαό. Βάζει τέλος στις πολιτικές της υπερφορολόγησης , στις πολιτικές που έχουν  προκαλέσει τη μαζική κατάθλιψη και εθνική απογοήτευση και προτάσσει τις μεταρρυθμίσεις. Βέβαια, δεν χρειάζεται εφησυχασμός αλλά ενίσχυση της προσπάθειας, με όπλο την αλήθεια και την ειλικρινή σχέση με τους πολίτες, ώστε να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που θα ξαναφέρει την αισιοδοξία στη χώρα και το λαό της.




Total
0
Shares
Previous Article

Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί Μουζακίου & Αγναντερού και το Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου

Next Article

Διημερίδα Μελισσοκομίας το Σάββατο και την Κυριακή στην Καρδίτσα