Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, η υπέρ πεσόντων εκδήλωση – επιμνημόσυνη δέηση στην Οξυά.

iper pesontwn oksia

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας/Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας 

 Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, πρώτη μετά τις 15 Οκτωβρίου, όπως έχει καθιερωθεί από το Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Οξυά η ετήσια εκδήλωση – επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων στους αγώνες του έθνους.

Η εκδήλωση, θα διοργανωθεί στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στον οικισμό Πλατάνια Οξυάς, γενέτειρα του Απόστολου Καραβίδα, πρώτου από το νομό Καρδίτσας πεσόντα στον πόλεμο του 1940, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, και αποτελεί την ελάχιστη ένδειξη τιμής γι’ αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεία Λειτουργία, που θα ξεκινήσει στις 07 : 30, επιμνημόσυνη δέηση στις 10 : 15, χαιρετισμούς, επετειακή ομιλία, προσφορά καφέ.     Κύριος ομιλητής ο φιλόλογος και συγγραφέας Ηλίας Γιαννακόπουλος και θέμα της ομιλίας του «οι ανώνυμοι ήρωες και η συλλογική μνήμη».

Παρακαλούνται οι Οξυώτες, οι φίλοι του Συλλόγου και του χωριού και όλοι όσοι επιθυμούν να την τιμήσουν με την παρουσία τους.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού, Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας»

oksia pesontes afisa




Total
0
Shares
Previous Article
evek slide

Συνεργασία ΕΒΕΚ - Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Next Article
oksia idroilektriko

Συνάντηση κατοίκων της Οξυάς με θέμα τα σχεδιαζόμενα στο χωριό μικρά υδροηλεκτρικά