Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κύπελλο ΕΣΚΑΘ: Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων “Γ.Πασιαλής” – Κρόνος Τρικάλων 65 – 55

pasialis mouzaki basket 8

Με νίκη ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, στο κύπελλο ΕΣΚΑΘ, η ομάδα μπάσκετ του Μουζακίου επικρατώντας του Κρόνου Τρικάλων με 65 – 55

Στην πρεμιέρα της Α’ Φάσης του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ, διεκδίκησε στα ίσα το διπλό κόντρα στην ΑΕΤ, ομάδα της Α1 κατηγορίας.

Το Σάββατο (14/9), ο…ολοκαίνουριος Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής» υποδέχτηκε το κοινό του στο πρώτο εντός έδρας επίσημο ματς της σεζόν κόντρα στον Κρόνο Τρικάλων και κατάφερε να σημειώσει την πρώτη του νίκη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου στο κύπελλο ΕΣΚΑΘ.

Απέναντι σε ομάδα που θα αντιμετωπίσει και στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ, η ομάδα του Στέφανου Μπελάγια ήθελε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να τις συνδυάσει με ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, όχι για πρακτικούς αλλά κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Άλλωστε, είναι βέβαιο ότι οι Κιτρινόμαυροι αντιμετωπίζουν το θεσμό του κυπέλλου ως επίσημα φιλικά, χωρίς να δίνεται σημασία στο χρώμα του φύλλου αγώνα, μετά την τελική κόρνα της λήξης.

Ωστόσο, το ροζ φύλλο αγώνα ήρθε με σκορ 65-55 για την ομάδα του Μουζακίου, η οποία αντάμειψε τους περίπου 50 θεατές κάθε ηλικίας που προσήλθαν να δουν ένα νεανικό σύνολο με έντονο το γηγενές στοιχείο.

Πάθος, δύναμη, ενέργεια και θέαμα (δύο καρφώματα του Γκότση), έδωσαν αυτό που χρειαζόταν στην τοπική ομάδα για να αρχίσει σιγά-σιγά να ρολάρει και να ανεβάζει «στροφές» ενόψει των επόμενων αναμετρήσεων για τον ίδιο θεσμό αλλά και του πρωταθλήματος που εκκινεί στις 19 Οκτωβρίου.

Όμως, το ματς δεν είχε μόνο θετικά για τον ΓΣΜΠ αλλά και κάποιες ατέλειες που χρειάζονται διόρθωση, φιλοδοξώντας αυτή να έρθει μέσα από τις προπονήσεις και το κατάλληλο μοντάρισμα. Κάποια αβίαστα λάθη, η αστοχία στις βολές (14/26) και ίσως το τρακ του πρώτου εντός έδρας αγώνα, ο οποίος ήρθε μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση στα Τρίκαλα, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη έκταση στο σκορ, δείχνοντας ότι μπορούσαν να το πράξουν.

Εξάλλου, το σύνολο του Στέφανου Μπελάγια που ακόμη συναρμολογεί τα κομμάτια του αγωνιστικού του παζλ, δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα στο σκορ και μάλιστα κατάφερε να ξεφύγει ακόμη και με +21 (53-32) στο 3ο δεκάλεπτο. Δοκιμάζοντας παίχτες σε διάφορες θέσεις, σχήματα και δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλη την αποστολή, ο ΓΣ Μουζακίου είδε τον Τσιγγενόπουλο να τον οδηγεί στη νίκη, με τον έμπειρο φόργουορντ να σταματά στους 32 πόντους με τρία τρίποντα και 5/6 βολές. Άξιος συμπαραστάτης του ο Παύλος Γκότσης που προσέθεσε 13 πόντους και ο Λιάσκος, ο οποίος στο ντεμπούτο του πέτυχε 8 πόντους και έδωσε ώθηση σε επίθεση και άμυνα. Όμως δεν ήταν μόνο η επίθεση που κέρδισε τα εύσημα στο ματς αλλά και η άμυνα, η οποία, ιδίως στο 3ο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 21-5) δεν άφησε περιθώριο στους φιλοξενούμενους, σε μία περίοδο όπου ουσιαστικά το παιχνίδι έγειρε προς την πλευρά των παιχτών του Στ. Μπελάγια. Οι νεαροί Χρήστος Γκαραβέλας, Κώστας Γκαραβέλας και Αργύρης έδειξαν να «κουμπώνουν» θαυμάσια πάνω στους πιο έμπειρους και να ανταποκρίνονται πλήρως στους ρόλους τους.

Ο αγώνας άρχισε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 4-2 και 9-6 χάρη στις προσπάθειες των Γκότση και Πόππη. Μετά τα μισά της 1ης περιόδου, ο Τσιγγενόπουλος…πήρε το «όπλο» του και κατάφερε να δώσει προβάδισμα 17-12 στην ομάδα του. Το 17-15 του 1ου δεκαλέπτου διαμορφώθηκε μετά από γκολ-φάουλ του Γκούμα.

Στο 2ο δεκάλεπτο, ο ΓΣΜΠ είχε διάθεση να «ανοίξει» την ψαλίδα, όμως κάθε φορά που οικοδομούσε προβάδισμα της τάξεως των 5-8 πόντων, ο Κρόνος έβρισκε τον τρόπο να πλησιάζει και να κρατιέται κοντά στο σκορ. Η αιτίαση αυτής της εξέλιξης οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι οι γηπεδούχοι, παρά την καλή μεταφορά της μπάλας και τις καλοδουλεμένες επιθέσεις, κέρδιζαν φάουλ αλλά τελείωσαν το 1ο ημίχρονο με 5/13 βολές. Το 23-18, έγινε 26-20 στη συνέχεια για να κλείσει στο «εύθραυστο» 30-26 του ημιχρόνου.

Στο β’ ημίχρονο, η ομάδα  του Μουζακίου μπήκε εντυπωσιακά. Αρχικά κατάφερε για πρώτη φορά στο ματς να πάρει διαφορά με διψήφιο αριθμό πόντων (36-26) και έπειτα με σερί 11-0 να κάνει το 41-26 στο 25′, σε ένα διάστημα που οι Τσιγγενόπουλος, Πόππης, Γκότσης και Λιάσκος τράβηξαν…το επιθετικό κουπί των Κιτρινόμαυρων. Τη σκυτάλη πήρε η άμυνα που δεν επέτρεψε τον Κρόνο να πλησιάσει. Αντίθετα, με βοήθειες στην άμυνα και…«οχυρώνοντας» τη ρακέτα, ο ΓΣ Μουζακίου «Γ. Πασιαλής» κατάφερε να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +19, για το 51-32 στο 30′.

Η έναρξη του 4ου δεκαλέπτου έφερε και τη μέγιστη διαφορά πόντων στον αγώνα (53-32). Κάπου εκεί, λίγο η κούραση, λίγο οι αλλαγές που αποσυντόνισαν την ομοιομορφία της πεντάδας και τα αβίαστα λάθη, επέτρεψαν στον Κρόνο να «ροκανίσει» τη διαφορά, χωρίς ποτέ όμως να τη «ρίξει» σε μονοψήφια τιμή. Το 53-43 και το 61-51 είναι οι…πλησιέστερες στιγμές που η ομάδα των Τρικάλων κατάφερε να καταγράψει, με τον ΓΣΜΠ να αντέχει τόσο σε «ανάσες» όσο και σε βάθος υλικού, φτάνοντας στο τελικό 65-55.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 30-26, 51-32, 65-55

Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής» (Στ. Μπελάγιας): Θ. Αργύρης 2, Λιάσκος 8(1), Γκότσης 13, Χρ. Γκαραβέλας 6 (1), Τσιγγενόπουλος 32 (3), Πόππης 4, Σαλούστρος, Καλέτσης, Κ. Γκαραβέλας, Πολύμερος, Στεργιούλης.

Κρόνος Τρικάλων (Α. Χριστάκος): Γεωργούλιας 3, Παπαγιάννης 4, Κολώνας 1, Μητρούσιας, Μπακάλης 14, Μπάρδας 9 (1), Ντιντής 2, Αργυρόπουλος, Μπίζιος 10, Γκούμας 12 (2).

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

ΑΟ Καλαμπάκας – Γόμφοι 47-84
ΓΣ Μουζακίου «Γ. Πασιαλής» – Κρόνος Τρικάλων 65-55
Ρεπό: Άρης Τρικάλων

Η επόμενη (3η) αγωνιστική:

21/9/2019, 18:00, κλειστό Μουζακίου: Γόμφοι – ΓΣ Μουζακίου «Γ. Πασιαλής»
21/9/2019, 17:00, κλ. Μπάρας: Κρόνος Τρικάλων – Άρης Τρικάλων
Ρεπό: ΑΟ Καλαμπάκας




Total
0
Shares
Previous Article
g s gomfoi2

Γ. Σ. ΓΟΜΦΩΝ: Υπερηχητική πτήση πάνω από την Καλαμπάκα!

Next Article
2a0cae44ad2ad3d9354c1a4aec9bb263

ΑΕ Μουζακίου-Πάμισσος...Ο διάβολος κρύφτηκε στις λεπτομέρειες

Related Posts