«Κυκλοφορώ και Μαθαίνω» στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δ. Τρικκαίων

 

Βαμμένο, περιποιημένο και εξοπλισμένο, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Τρικκαίων είναι ανοιχτό και το καλοκαίρι.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε ήδη από το 2015 αποδίδει. Οι επισκέπτες του Πάρκου, μαθητές και μαθήτριες από σχολεία, εντός και εκτός Δήμου Τρικκαίων, μέσα από ένα στοχευμένο πρόγραμμα, εκπαιδεύονται στην κυκλοφοριακή αγωγή. Μαθαίνουν για τα σήματα, τις προτεραιότητες, την οδική συμπεριφορά, στοιχεία του Κ.Ο.Κ., τις διαβάσεις. Η προσπάθεια αφορά και σε εκπαίδευση για τα ποδήλατα και τη χρήση τους εντός πόλης, χωρίς ανάποδες κατευθύνσεις, με τήρηση των σημάτων και των σηματοδοτών και με κανονική ταχύτητα.

Εξάλλου ο Δήμος Τρικκαίων ήδη από το 2014 έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε ζητήματα εκπαίδευσης στην κυκλοφοριακή αγωγή, με σεμινάρια, με συνεργασίες, με εξειδικευμένα projects.

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όλο το καλοκαίρι οι οργανωμένες ομάδες ή και μεμονωμένοι επισκέπτες, κυρίως παιδικής και εφηβικής ηλικίας μπορούν να μάθουν, να δουν από κοντά, να εκπαιδευτούν σε συνθήκες κίνησης ως πεζοί, ως οδηγοί, ως ποδηλάτες. Μοναδική προϋπόθεση, η εκ των προτέρων επικοινωνία με τον υπεύθυνο του Πάρκου κ. Η. Ζιντζόβα, στον τηλεφωνικό αριθμό2431033171 ή στο parko@trikalacity.gr.

Οι ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. και το πάρκο λειτουργεί στο τέρμα της οδού Μακεδονίας, στη διασταύρωση με την εθνική οδό Τρικάλων Ιωαννίνων.

Γραφείο Τύπου Δήμου Τρικκαίων

parko kykloforiakhs agwghs trikala 1

parko kykloforiakhs agwghs trikala 2

parko kykloforiakhs agwghs trikala 3

parko kykloforiakhs agwghs trikala 4

parko kykloforiakhs agwghs trikala 5

parko kykloforiakhs agwghs trikala 6

parko kykloforiakhs agwghs trikala 7

parko kykloforiakhs agwghs trikala 8Total
0
Shares