Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κρυφές ματιές στο υπό ανακαίνιση Λαογραφικό Μουσείο Τρικάλων

Κρυφές ματιές στο υπό ανακαίνιση Λαογραφικό Μουσείο Τρικάλων

Πλήθος εργασιών και συνεχείς προσπάθειες για να ολοκληρωθεί ένα πολύ μεγάλο έργο που αναδεικνύει τον πολιτισμό των Τρικάλων. Το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης αναπαλαιώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων με 535.000€ από το Πράσινο Ταμείο και χρήματα του Δήμου. Μια μεγάλη προσπάθεια, που αναβιώνει ένα ιστορικό κτήριο, εμβληματικό, ακριβώς στο κέντρο της πόλης.

Οι εργασίες (από την ανάδοχο εταιρεία «Α. Λίτου – Γ. Γκέκας») αναβιώνουν το διατηρητέο αυτό κτήριο, ένα χαρακτηριστικό δείγμα νεοκλασικού κτηρίου του βορειοελλαδικού χώρου. Οι εργασίες συνεχίζονται στο εξωτερικό, καθώς περιλαμβάνουν συντήρηση και διάσωση της στέγης, τη λιθοδομή και την αφαίρεση υγρασίας, τα παράθυρα, τους εξώστες, τα κιγκλιδώματα, τα εσωτερικά ζητήματα στατικότητας κ.α. Παράλληλα, γίνονται εργασίες για χώρους υγιεινής, εγκαταστάσεις ηλεκτρισμού και κλιματισμού, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Ακολουθούν κατασκευές για παραδοσιακό ταβάνι με ξύλινο σκελετό, η διάσωση των παλαιότερων ζωγραφικών διάκοσμων, οι ελαιοχρωματισμοί και οποιαδήποτε άλλη εργασία έχει προβλεφθεί από τη μελέτη για την ανάδειξη του μουσείου.

Από το 2014 η συνεχής προσπάθεια για εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων, η εκπόνηση της μελέτης, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Απομένει και η ολοκλήρωση των εργασιών, για ένα κτήριο – κόσμημα για τον  πολιτισμό των Τρικάλων και τη λαογραφική του πτυχή.




Total
0
Shares
Previous Article
ΕΛΜΕ Καρδίτσας

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: 17 Δεκεμβρίου ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Παιδεία

Next Article
silipsi astynomia xeiropedes

Εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε περιοχές του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας