Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το κριτήριο… για την ανάδειξη Προέδρου Κοινότητας

Κατεπείγουσα ανοιχτή επιστολή για την εκλογή προέδρου κοινότητας, του Αστέριου Γ. Βασιλάκου
Αστέριος Βασιλάκος

 

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Αγαπητοί Πολίτες,

Από το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή πρόσφατα προκύπτει ότι:

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων δεν θα εκλεγούν αλλά θα οριστούν, παρά τα προβλεπόμενα.

Οι πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης Σύμβουλοι αν δεν ανήκουν στον πρώτο συνδυασμό αποκλείονται της διεκδίκησης του αξιώματος του Προέδρου Κοινότητας, παρά τα προβλεπόμενα.

Περικόπτονται και καταργούνται ουσιαστικές αρμοδιότητες του Συμβουλίου των Κοινοτήτων.

Αν όλα τα παραπάνω ψηφιστούν από την ολομέλεια της Βουλής τότε άμεσα προκύπτει, «αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος», ανατροπή της λαϊκής βούλησης, απαξίωση της αρχής της Πλειοψηφίας,  περιφρόνηση του σταυρού προτίμησης  και των επιλογών του Πολίτη.

Αυτή η νομοθετική παρέμβαση δεν ανταποκρίνεται στα αυτονόητα, εάν δε έχει στόχο να θεραπεύσει και να διορθώσει τον ήδη αποτυχημένο νόμο τότε θα αποτύχει παταγωδώς. Το Λάθος δεν διορθώνεται με λάθος. Αν πάλι οι αρμόδιοι επιμείνουν και θελήσουν  να ορίσουν Πρόεδρο, οφείλουν να το κάνουν σεβόμενοι την αρχή της πλειοψηφίας, ορίζοντας τον πρώτο σε σταυρούς προτίμησης Σύμβουλο ανεξάρτητα σε ποιόν συνδυασμό ανήκει.

Δεν νομιμοποιούνται όμως να ορίσουν τον πρώτο του πρώτου συνδυασμού, όταν αυτός δεν πληροί το κριτήριο που βάζουν οι ίδιοι, δηλαδή δεν είναι πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.

Αγαπητοί Πολίτες,

Δεν υπερασπίζομαι τον υφιστάμενο (κακό) νόμο, αλλά το δημοκρατικό δικαίωμα να επιλέγουν οι Πολίτες τους αιρετούς άρχοντες με σταυρό προτίμησης και όχι με ορισμούς. Μία είναι κατά την άποψή μου η δημοκρατική και δίκαιη λύση: Σεβασμός στις επιλογές των Πολιτών με τους σταυρούς προτίμησης των Συμβούλων. Αν  αυτό δεν γίνει, η λύση πρέπει να δοθεί από τους Πολίτες με άμεση προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή του Προέδρου Κοινότητας, με ενιαίο ψηφοδέλτιο, με βάση τους σταυρούς προτίμησης, την πραγματική αρχή της πλειοψηφίας  και το κυριότερο με ουσιαστικές αρμοδιότητες στον Πρόεδρο και στα συμβούλια των Κοινοτήτων. Άλλως κατά την άποψή μου η παραίτηση για όλους τους εκλεγμένους κοινοτικούς συμβούλους είναι μονόδρομος γιατί ο θεσμός δεν θα έχει πλέον αρμοδιότητες, οντότητα και λαϊκή νομιμοποίηση. Δεν πρέπει να υπάρξει συναίνεση στην επιχειρούμενη απαξίωση του σταυρού προτίμησης των Πολιτών.-

Μουζάκι 6-8-2019
Με εκτίμηση
Αστέριος  Γ. Βασιλάκος
Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης  εκλεγμένος σύμβουλος στην Κοινότητα Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article
antifwniki oxya

Μακροβιότερη όλων η ομάδα αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού του  Π.Σ. Οξυάς

Next Article
save agrafa

Ενημερωτικές εκδηλώσεις ενάντια στις αιολικές εγκαταστάσεις