Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κρατική συνδρομή για τις καθιζήσεις στον Δ. Λίμνης Πλαστήρα ζητάει η Ασ. Σκόνδρα

Κρατική συνδρομή για τις καθιζήσεις στον Δ. Λίμνης Πλαστήρα ζητάει η Ασ. Σκόνδρα

Κρατική συνδρομή για τις καθιζήσεις στον Δ. Λίμνης Πλαστήρα ζητάει η Ασ. Σκόνδρα

Μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, όπου είχε συνάντηση και ενημέρωση από τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Νάνο για τα τελευταία φαινόμενα των κατολισθήσεων και των καθιζήσεων σε περιοχές του Δήμου, προχώρησε στην κατάθεση αναφοράς, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών, κ.κ. Θεοδωρικάκο και Καρμανλή, αντίστοιχα.

Στην Αναφορά της, η κ. Σκόνδρα τονίζει μεταξύ άλλων, τους άμεσους κινδύνους, από τα έντονα κατολισθητικά φαινόμενα και ζητά την άμεση παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού.

Η Βουλευτής δηλώνει:

«Επισκέφθηκα τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα μετά από τις πρόσφατες νεροποντές, και είχα την ευκαιρία μίας ουσιαστικής ενημέρωσης και συνεργασίας με τον Δήμαρχο κ. Νάνο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ενημερώθηκα για τα φαινόμενα κατολισθήσεων, που εμφανίζονται πλέον σε μεγάλη ακτίνα στη περιοχή του Δήμου, με ορατό τον κίνδυνο για την ασφάλεια οικισμών και των συμπολιτών μου, που ζουν εκεί.  

Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι φόβοι, ότι η θεομηνία του Ιανού, διατάραξε έντονα το γεωλογικό υπόβαθρο των Αγράφων, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται νέες κατολισθήσεις. Στα προβλήματα της Πεζούλας, ήρθε να προστεθεί τώρα σοβαρή καθίζηση στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας στη Καρίτσα (Πλακωτό). Ο Δήμαρχος μάλιστα, έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες, ζητώντας ο οικισμός Αγίας Μαρίνας να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στα πλαίσια αυτά, και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, κατέθεσα στους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών, κ.κ. Θεοδωρικάκο και Καραμανλή αντίστοιχα, αναφορά, με στόχο να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οικισμών στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και των συμπολιτών μας, που ζουν σε αυτούς.

Στην αναφορά μου, επισημαίνω, την ανάγκη να αποσταλεί ειδικό κλιμάκιο από το ΙΓΜΕ, που θα εκτιμήσει την εξέλιξη του φαινομένου και θα υποδείξει τα αναγκαία μέτρα, για την ασφάλεια των κατοίκων. Η κατάσταση, που βιώνουν οι συμπολίτες μας στις περιοχές αυτές, είναι πραγματικά δύσκολη. Για τον λόγο αυτό, παρακάλεσα τους αρμόδιους Υπουργούς, να δώσουν προτεραιότητα στο πρόβλημα αυτό και να παρέμβει ο κρατικός μηχανισμός, το ταχύτερο δυνατόν.

Η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, αν και είναι σήμα κατατεθέν για τον Νομό μας, δεν παύει να είναι ένας μικρός ορεινός δήμος, με περιορισμένες δυνατότητες μηχανικού εξοπλισμού, και για αυτό το λόγο, χρίζει άμεσης κεντρικής στήριξης.»




Total
0
Shares
Previous Article
Η έντονη βροχή «τρώει» τα αναχώματα στην κοίτη του Παμίσου

Η έντονη βροχή «τρώει» τα αναχώματα στην κοίτη του Παμίσου - Στο Μουζάκι ο Αντιπεριφερειάρχης Κωστής Νούσιος

Next Article
rapid test1 Karditsa drive 656

Αποτελέσματα rapid test σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Βόλο την 04-01-20