Κόβουν το ρεύμα στους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας | Η κυβερνητική κοροϊδία συνεχίζεται

Share

Κόβουν το ρεύμα στους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας | Η κυβερνητική κοροϊδία συνεχίζεται

Σε “ιλαροτραγωδία” εξελίσσεται η κυβερνητική “βοήθεια” στους πληγέντες της Θεσσαλίας.

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για την υπογραφή Κ.Υ.Α. που θα ελάφρυνε τους αγρότες πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας στην αποπληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος για την κατανάλωση του 2023, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αφήνει τους αγρότες στην τύχη τους και με κομμένο ρεύμα στην έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωνε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στις 29/1/2014 ότι η κυβέρνηση δείχνει έμπρακτα τη στήριξη της στους αγρότες της Θεσσαλίας που υπέστησαν ζημιές από τον «Daniel» το φθινόπωρο και γι αυτό καταθέτει τροπολογία που αφορά στην ευνοϊκή ρύθμιση για το ρεύμα των αγροτών στη Θεσσαλία. “Με την τροπολογία προβλέπεται, λοιπόν, πως οι αγρότες που έχουν πληγεί από την Θεομηνία του «Daniel» θα έχουν δύο χρόνια πλήρη αναστολή πληρωμών, με συνέχιση της παροχής ρεύματος και έπειτα θα τεθεί σε λειτουργία μια πενταετής ρύθμιση των υποχρεώσεων -συμπεριλαμβανομένων και των παλαιών οφειλών- με μηδενικό επιτόκιο.”

Μόλις τρεις μήνες μετά αποκαλύπτεται τελικά ότι η κοροϊδία απέναντί στους κατοίκους της Θεσσαλίας δεν έχει τέλος. Οι καταγγελίες για κομμένο αγροτικό ρεύμα σε “κόκκινες ” περιοχές στο Νομό Καρδίτσας είναι δεκάδες.

Μετά την επιδότηση ενοικίου και τις “καθολικες αποζημιώσεις πρώτης αρωγής ” που παραμένουν ένα “κενό γράμμα”, έρχεται να προστεθεί σ αυτά άλλο ένα μεγάλο ψέμα που βάζει την ταφόπλακα στον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας.

Δρ. Παπαγεωργίου Σωτήρης 
Διδάκτωρ Παν/ίου Ιωαννίνων – Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ

Δείτε επίσης