Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κωστής Νούσιος: Σε επιφυλακή προσωπικό και μηχανήματα της Π.Ε Καρδίτσας

nousios kosths

Κωστής Νούσιος: Σε επιφυλακή προσωπικό και μηχανήματα της Π.Ε Καρδίτσας

Λόγω των διαρκώς μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών και της αστάθειας των καιρικών φαινομένων, που επηρρεάζουν εκτός από τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας  κ. Κωστής Νούσιος τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι οι υπηρεσίες, το προσωπικό και ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Π.Ε Καρδίτσας παραμένουν σε επιφυλακή.

Επιπλέον παρακαλούνται οι πολίτες:

  1. Να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων, να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των κατοικιών τους και σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούν στο ψηλότερο σημείο της οικίας τους.
  2. Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία σε περίπτωση παράσυρσης τους μπορεί να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  3. Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από την οικία τους δεν είναι φραγμένα.
  4. Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζή ή με όχημα κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  5. Να αποφεύγουν την διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα ( π.χ γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.
  6. Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων( κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  7. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων, όπως η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
  8. Οι δήμοι και οι υπηρεσίες τους να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα με το τεχνικό προσωπικό και τα μηχανήματά τους.
  9. Όσοι από τους δήμους έχουν στην γεωγραφική τους ενότητα τουριστικές περιοχές, να ενημερώσουν τους επισκέπτες ξενοδοχείων – καταλυμάτων για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
  10. Σε περίπτωση ανάγκης οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες ( αστυνομία τηλ.100 – πυροσβεστική της 199) ή με την Π.Ε Καρδίτσας ( τηλ. 24413-50102, 24413-50103).



Total
0
Shares
Previous Article
Τοποθέτηση Ν. Παππά και για τις καταστροφές στην Καρδίτσα

Τοποθέτηση Ν. Παππά και για τις καταστροφές στην Καρδίτσα

Next Article
trofima Argithea sillogos Trikala 1

Συγκέντρωση τροφίμων για την ΑΡΓΙΘΕΑ από τον Σύλλογο Αργιθεατών Τρικάλων