Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Το Σύνταγμα δεν έχει ταμπέλες

 

«Το Σύνταγμα των Ελλήνων δεν επιδέχεται ταμπέλες, ούτε αριστερές ούτε δεξιές»

Αυτό υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας, μιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της συζήτησης που διεξήχθη στη Βουλή για την σύσταση Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Με αφορμή όσα υποστήριξε ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να φτιάξει ένα Σύνταγμα με αριστερή ταυτότητα, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε πως «η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να επιβάλει το δικό της Σύνταγμα, όπως θα ήθελε. Η παρούσα Βουλή, ως προτείνουσα, καθορίζει απλώς τα αναθεωρητέα άρθρα. Όμως είναι η επόμενη Βουλή που αποφασίζει για το περιεχόμενο και τη μορφή τους, όπως τονίζουν έγκριτοι συνταγματολόγοι» είπε ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής, μιλώντας με τον δημοσιογράφο Τάκη Σπηλιόπουλο (ραδιόφωνο «Επικοινωνία 94 FM).

Παράλληλα, απαντώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο», ο κ. Τσιάρας υποστήριξε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια άτολμη πρόταση, καθώς η κυβέρνηση επιλέγει να περιορίσει την συζήτηση σε μόλις  25 άρθρα. «Η επόμενη αναθεωρητική Βουλή θα  έπρεπε να μπορεί να πραγματοποιήσει όλες τις αλλαγές που έχει ανάγκη το Σύνταγμα της χώρας σε όλους τους τομείς. Ιδίως όσα δεν τόλμησε καν να αγγίξει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ: τη Δημόσια Διοίκηση, την Εκπαίδευση, την Ανάπτυξη, τη Δικαιοσύνη, την καλή Νομοθέτηση, τη Δημοσιονομική Σταθερότητα» είπε ο κ. Τσιάρας και επανέλαβε τη θέση της ΝΔ για την ανάγκη μιας γενναίας αναθεώρησης, που θα περιλαμβάνει περισσότερα από 50 άρθρα.

Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός επιτέθηκε, παράλληλα στην κυβέρνηση για την προσπάθειά της να περιορίσει ασφυκτικά τον χρόνο των εργασιών της Επιτροπής Αναθεώρησης. Έκανε μάλιστα λόγο για επιδιώξεις να διεξαχθεί μια συζήτηση fast track, ενώ απέδωσε ανευθυνότητα στον Πρωθυπουργό για την στάση του.

«Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να εργαλειοποιήσει την Αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία αποτελεί μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία σε μια Δημοκρατία. Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, η στάση του δεν είναι δεν είναι υπεύθυνη» είπε χαρακτηριστικά.




Total
0
Shares
Previous Article

Χρ. Κατσαβριά: Τα Σχολικά Γεύματα είναι πλέον κατάκτηση της Σχολικής Κοινότητας

Next Article

Καρδίτσα: Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη και η ασφαλτόστρωση της οδού Σκυλοσόφου