Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Τεράστιες οι ευθύνες του Πρωθυπουργού για την τραγωδία στο Μάτι Αττικής

 

«Μετά το βαρύ πένθος στο οποίο βυθίστηκε ολόκληρη η ελληνική κοινωνία πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες». Αυτό υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Αντώνη Φουρλή για το Ραδιόφωνο 24/7.

«Τέτοια ακραία φαινόμενα θα μπορούσαν να παρατηρηθούν οποτεδήποτε και, φυσικά, με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Δεν θα αποποιηθώ τις ευθύνες που αναλογούν συνολικά στο μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα σε σχέση με τις σοβαρές ανεπάρκειες του. Υπάρχουν, ωστόσο, για αυτή την κυβέρνηση πολύ σοβαρά ερωτηματικά τόσο σε σχέση με την πολιτική πρόληψης όσο και με το επιχειρησιακό σχέδιο διαχείρισης της κρίσης» είπε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή την προκλητική στάση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προς τους πυρόπληκτους στον τόπο της τραγωδίας και την άστοχη Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του κ. Τζανακόπουλου, ο κ. Τσιάρας κατηγόρησε την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της τραγωδίας, την ώρα που χάνονταν άδικα ανθρώπινες ζωές.

«Αν ο Πρωθυπουργός γνώριζε την ύπαρξη νεκρών την ώρα της ζωντανής ενημέρωσης του για την εξέλιξη των πυρκαγιών την Δευτέρα το βράδυ και έκανε ένα επικοινωνιακό σόου, το ηθικό ερώτημα που τίθεται είναι τεράστιο. Αν, από την άλλη, δεν είχε την ορθή πληροφόρηση από τους συνεργάτες του, η προσωπική του ευθύνη είναι εξίσου μεγάλη, καθώς δεν απέπεμψε αμέσως τους συνεργάτες του ως ανίκανους και επικίνδυνους να υπηρετούν και να προστατεύουν τους πολίτες και το κοινωνικό συμφέρον,», υποστήριξε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσιάρας υποστήριξε, τέλος, ότι είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τόσο την πολιτική προστασία όσο και τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος. «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει από τις πρώτες του καταγραφές στον δημόσιο βίο την ιδιαίτερη ευαισθησία του σε αυτά τα ζητήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Τσιάρα στο Ραδιόφωνο 24/7 εδώ.




Total
0
Shares
Previous Article

“ΑΛΕΘΕ, ΜΥΛΕ Μ' ΑΛΕΘΕ.............”

Next Article

Ανοίγει ξανά για τα παιδιά η κατασκήνωση της «Νεράιδας» στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Related Posts