Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Στην τελική ευθεία για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καρδίτσας

Tsiaras kostas ypoyrgos dikaiosynhs

-Εγκρίνεται το επόμενο διάστημα από τη διυπουργική επιτροπή Συμπράξεων του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα

Στην τελική φάση εισέρχονται οι διαδικασίες για την έναρξη της κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καρδίτσας. Ο Καρδιτσιώτης Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, που ανέλαβε συντονιστικό ρόλο ανάμεσα στο αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ΚτΥπ ΑΕ ως φορέα υλοποίησης του έργου και το Δήμο Καρδίτσας, έκανε γνωστό πως το επόμενο διάστημα αναμένεται η τελική έγκριση του έργου από την αρμόδια  Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ).

Προς την κατεύθυνση αυτή και μετά την υπόδειξη του χώρου ανέγερσης του νέου Μεγάρου από την τοπική αυτοδιοίκηση, έχει ήδη αποσταλεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ ΑΕ, η σχετική επιστολή για την ανέγερση ενός σύγχρονου και λειτουργικού κτηρίου, που θα ικανοποιεί τις αυξημένες ανάγκες της πόλης.

Η σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα προκρίθηκε για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων χρηματοδότησης, ενώ παράλληλα  διασφαλίζεται η άμεση έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καρδίτσας.

Για την οριστική δρομολόγηση του έργου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επικοινώνησε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ ΑΕ. Μετά την επιστολή του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον κ. Αθ. Γιάνναρη, ο κ. Κώστας Τσιάρας δήλωσε:

«Από τον Νοέμβριο του 2019 ξεκινήσαμε μια εργώδη προσπάθεια για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καρδίτσας, η οποία απαίτησε τις συντονισμένες δράσεις και δημιουργική συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αυτή η προσπάθεια βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς αναμένεται η τελική έγκριση του έργου από τη διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ. Ανοίγουμε έτσι τον δρόμο για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της πόλης μας, ικανοποιώντας οριστικά ένα πάγιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας».




Total
0
Shares
Previous Article
Αποκαθίστανται από την Π.Ε Καρδίτσας οι ζημιές στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας – Κρύας Βρύσης

Αποκαθίστανται από την Π.Ε Καρδίτσας οι ζημιές στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας – Κρύας Βρύσης

Next Article
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Αποκαταστάθηκε ο δρόμος προς τον οικισμό Λεοντίτο του Δήμου Αργιθέας

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Αποκαταστάθηκε ο δρόμος προς τον οικισμό Λεοντίτο του Δήμου Αργιθέας