Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Στην κατάψυξη το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ»

Οι συνεχείς παλινωδίες και κωλυσιεργίες της Κυβέρνησης, δυόμιση χρόνια τώρα, οδήγησαν στο πάγωμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, επισημαίνουν σε ερώτησή τους προς την κυβέρνηση 40 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος κ. Κώστας Τσιάρας.

Στην ερώτησή τους προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, οι ερωτώντες βουλευτές σημειώνουν ότι  «οι αρμόδιοι έχουν βάλει στην κατάψυξη το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» του ΣΕΣ 2014-2020, αφού δε έχουν φροντίσει να αναθεωρήσουν εγκαίρως τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), με αποτέλεσμα, όπως όλα δείχνουν, η έναρξη εφαρμογής του να μετατίθεται για τις αρχές του 2018.

«Η αβελτηρία των συναρμόδιων υπουργείων Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης έχει επιφέρει ανυπολόγιστο κόστος για τα νοικοκυριά και την ελληνική οικονομία» υπογραμμίζουν οι βουλευτές της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το 89% των κατοικιών δε διαθέτει ικανή θερμομόνωση. Έτσι, χιλιάδες πολίτες και τον ερχόμενο χειμώνα δε θα καταφέρουν να μειώσουν τη δαπάνη για θέρμανση και ψύξη. Παράλληλα, θα συνεχιστεί και το «πάγωμα» στον κλάδο της οικοδομής και στα συνδεμένα με αυτόν επαγγέλματα και επιχειρήσεις που τόσο έχουν πληγεί στα χρόνια της κρίσης.

Οι ερωτώντες βουλευτές σημειώνουν ότι οι πόροι του προγράμματος θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν την Εθνική οικονομία και να δώσουν απασχόληση σε χιλιάδες συμπολίτες μας.

Κατόπιν αυτών, οι γαλάζιοι βουλευτές καλούν τον κ. Σταθάκη να διασαφηνίσει τους λόγους καθυστέρησης στην εκπλήρωση της αιρεσιμότητας για την αναθεώρηση του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων και να προσδιορίσει τον χρόνο έγκρισης και εφαρμογής του αναθεωρημένου ΚΕΝΑΚ.

Τέλος, ζητούν να προσδιοριστεί το πραγματικό χρονοδιάγραμμα έναρξης του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ, προϋπολογισμού 68 εκ. ευρώ που θα στηρίξει τους ιδιοκτήτες κατοικιών χαμηλού εισοδήματος.




Total
0
Shares
Previous Article

ΚΑΕ Τρίκαλα: Εισιτήρια Διαρκείας 2017-18

Next Article

Όλα έτοιμα για τις εκδηλώσεις "Καραϊσκάκεια" στο Μαυρομμάτι