Κώστας Τσιάρας: «Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ»

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

 

«Αυτές είναι οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» σύμφωνα με τον Βουλευτή Καρδίτσας και Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Τσιάρα, ο οποίος σχολίασε με καυστικό τρόπο τη βροχή βουλευτικών τροπολογιών στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση. Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας για το πολυνομοσχέδιο του κ. Γαβρόγλου, ο κ. Τσιάρας ανέδειξε τον αντιφατικό λόγο του Υπουργού, ο οποίος την ώρα που ευαγγελιζόταν τον ανασχεδιασμό του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με ακαδημαϊκά κριτήρια, υπέκυπτε στα πολιτικά ελατήρια των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εισηγούνταν με μικροκομματική σκοπιμότητα την ίδρυση νέων τμημάτων

«Έρχεστε στη Βουλή να ιδρύσετε νέα ακαδημαϊκά τμήματα με Βουλευτικές τροπολογίες, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτη βιωσιμότητας και σκοπιμότητας και χωρίς πόρους. Πετάτε το μπαλάκι για τη λειτουργία τους στις Συγκλήτους των νεών πανεπιστημίων. Που είναι η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια για την οποία τόσο υποκριτικά κόπτεστε;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας, και κάλεσε τον κ. Υπουργό να ξεκαθαρίσει «τι μέλλει γενέσθαι» με τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών που θα αποκτήσουν τίτλους σπουδών από αυτά τα νέα τμήματα. Παράλληλα, κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για την προφανή επιχείρηση αποκλεισμού της αντιπολίτευσης από τον δημόσιο διάλογο που ακολούθησε ο κ. Γαβρόγλου.

«Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωνε πως οποιαδήποτε αλλαγή θα επιχειρούσε στον χώρο της Παιδείας θα ήταν προϊόν εξαντλητικού διαλόγου. Προϊόν ευρύτερων συμφωνιών των πολιτικών δυνάμεων και προσπάθειας διαμόρφωσης ουσιαστικών συναινέσεων. Αντίθετα, αν κρίνουμε από όσα έγιναν και στο νομό Καρδίτσας για την απορρόφηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας, καταλήγει κανείς αβίαστα στο συμπέρασμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται τον διάλογο ως μια καθαρά εσωτερική διαδικασία. Μια διαδικασία, αποκλειστικά μεταξύ των βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός απευθυνόμενος στα έδρανα της πλειοψηφίας. Παράλληλα, υποστήριξε πως η ΝΔ έχει μια διαφορετική αντίληψη για τα ζητήματα Παιδείας και υποστήριξε πως πέφτει στον επόμενο πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ευθύνη να προωθήσει τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και τις βαθιές τομές που έχει ανάγκη ο χώρος της Παιδείας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Τσιάρας δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην κυβέρνηση για την αφωνία της στις αήθεις επιθέσεις που εξαπέλυσε ο  Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης προς τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο. «Είναι ζήτημα Παιδείας, ζήτημα δικής σας αντίληψης περί Παιδείας, αν θα αφήνετε τον κ. Πολάκη να επιτίθεται σε ένα παιδί με ειδικές ανάγκες. Είναι να απορεί κανείς που δεν έχει βρεθεί ούτε ένας από την κυβέρνηση και την πλειοψηφία να καταδικάσει τον κ. Πολάκη για την ποταπή του συμπεριφορά σε ένα παιδί που δίνει με ηρωισμό ψυχής τη δική του μάχη» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του κ. Τσιάρα εδώ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

Βουλευτής Ν. Καρδίτσας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γενικός Γραμματέας Κ.Ο.
Total
0
Shares