Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Να κρατήσουμε ζωντανό τον Αγροτικό Τομέα

tsiaras kostas ekloges 2

 

«Να κρατήσουμε ζωντανό τον αγροδιατροφικό τομέα, ο οποίος συνεχίζει να είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Είναι ο τομέας που τροφοδοτεί και στηρίζει την μεταποίηση και το εμπόριο». Αυτό υποστήριξε ο υποψήφιος Βουλευτής Καρδίτσας  της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας στις περιοδείες του το περασμένο τριήμερο στις Μαυραχάδες, στη Φίλια, στην Ανάβρα, στον Κέδρο, στο Θραψίμι, στο Πευκόφυτο, στο Ελληνόκαστρο, στην Αμυγδαλή, στην Κρυοπηγή, στο Ανθοχώρι, στη Μέλισσα, στη Πτελοπούλα, στο Καλλιφώνι, στο Ζαΐμι, στην Αγιοπηγή, στη Δρακότρυπα, στη Βατσουνιά, στην Πορτή, στη Λαζαρίνα και στη Γελάνθη.

 Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Τσιάρας το μέλλον του πρωτογενούς τομέα βρίσκεται στην καθετοποίηση της παραγωγής. «Για να μπορέσουν, όμως, οι νέοι να μείνουν και να καλλιεργήσουν τη γη των πατεράδων τους χρειάζονται νέα κίνητρα» είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για την «ανάγκη αξιοποίησης των συνεργιών που προσφέρει ο συνδυασμός του φυσικού κάλλους της περιοχής με τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που παράγει η Θεσσαλική γη», δείχνοντας, έτσι, τις τεράστιες προοπτικές που διανοίγει για την τοπική οικονομία ο κλάδος του αγροτουρισμού.

Ο κ. Τσιάρας υπενθύμισε, παράλληλα, πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να περικόψει αρχικά, και τελικά να καταργήσει οριστικά την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, οδηγώντας στην κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής», όπως ανέφερε. Υπογράμμισε, μάλιστα, τα λόγια του Επιτρόπου της ΕΕ πως «ήταν επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και της ελληνικής κυβέρνησης η κατάργηση της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο».

Τέλος, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός υποστήριξε την ανάγκη να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τον εξηλεκτρισμό της αγροτικής παραγωγής που θα συνδυαστεί με νέα φορολογικά κίνητρα, ώστε να αποκατασταθεί η πληγωμένη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, πρόσθεσε πως πρέπει να ξεκινήσει μια νέα καμπάνια για την ενίσχυση του brand της θεσσαλικής παραγωγής, η οποία θα αναδείξει την πλούσια διατροφική αξία των αγροτικών μας προϊόντων.

tsiaras kostas ekloges 1

tsiaras kostas ekloges 2

tsiaras kostas ekloges 3




Total
0
Shares
Previous Article
Χρ. Κατσαβριά: “Ισχυρές οι προοπτικές για δίκαιη αγροτική ανάπτυξη”

Ένα χρόνο πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Καρδίτσα

Next Article
Το ΚΚΕ (μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές της 7ης Ιούλη με συνδυασμούς σε όλη τη χώρα

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ(μ-λ) στην Καρδίτσα

Related Posts