Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Η υποστήριξη της οικογένειας είναι στον πυρήνα της Δημογραφικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

 

«Η Δημογραφική κατάρρευση αντικατοπτρίζει το πραγματικό υπαρξιακό πρόβλημα του Έθνους μας. Στον πυρήνα της δημογραφικής μας πολιτικής πρωτεύοντα ρόλο έχει η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας». Αυτό υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη στη Βουλή των Ελλήνων για το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό. Στην τοποθέτησή του ο Καρδιτσιώτης πολιτικός ανέφερε συνοπτικά τους ανησυχητικούς στατιστικούς δείκτες που μαρτυρούν τη δημογραφική κατάρρευση της χώρας μας. Υπογράμμισε μάλιστα την δραματική επιδείνωση του δείκτη γονιμότητας, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα «έχει χαρίσει στις νέες Ελληνίδες μητέρες, μια θλιβερή πρωτιά. Να είναι οι μεγαλύτερες ηλικιακά σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Υπενθύμισε, δε, στην ομιλία του πως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα υλοποιήσει ως Πρωθυπουργός:

Από τον πρώτο κιόλας προϋπολογισμό που θα καταθέσει η ΝΔ, θα προβλέπεται επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται. Το επίδομα αυτό θα δοθεί με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια στη συντριπτική πλειονότητα των νέων οικογενειών.

-Το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται στις οικογένειές τους κατά 1.000 ευρώ.

– Όλα τα βρεφικά είδη θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ

-για τις νέες μητέρες η ΝΔ θα θεσμοθετήσει τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας,

-Με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών» είπε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός και κατέθεσε για τα Πρακτικά της Βουλής το πολυσέλιδο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που εγκρίθηκε στο 12ο Συνέδριο του Κόμματος, τον περασμένο Δεκέμβρη.

«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως οι επιδοματικές πολιτικές, είναι αναγκαίες. Ωστόσο, το ίδιο το πόρισμα στης Επιστημονικής Επιτροπής υπογραμμίζει πως η αποτελεσματικότητά των επιδομάτων περιορίζεται δραματικά, αν δεν συνδυαστούν –εκτός των άλλων- με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης, βελτίωσης του εισοδήματος των νεών και συμφιλίωσης της εργασίας με την οικογένεια που θα αναστρέψουν, τελικά, οριστικά το brain drain και τη μετανάστευση των νέων Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» είπε ο Κώστας Τσιάρας.

Παράλληλα, υποστήριξε πως το διακύβευμα των δημογραφικών εξελίξεων δεν έχει μόνο οικονομικές συνέπειες και επιπτώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, αλλά αποκτά γεωπολιτικές διαστάσεις. «Οι χώρες στην ευρύτερη γειτονιά μας παρουσιάζουν τα ακριβώς αντίθετα δημογραφικά χαρακτηριστικά από την Ελλάδα» σημείωσε με νόημα.

Παράλληλα, ο Κώστας Τσιάρας επεσήμανε πως η Πολιτεία πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του Δημογραφικού. «ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Είναι εχθρός μας» είπε και υπενθύμισε πως η χώρα μας, έχει ήδη χάσει πολύ πολύτιμο χρόνο.

«Από τη λειτουργία της προηγούμενης Διακομματικής επιτροπής για το Δημογραφικό  που εισηγήθηκε 10 συνολικά προτάσεις πολιτικής το 1993, χάρη στην πολιτική οξυδέρκεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη χρειάστηκαν  περίπου 12 χρόνια προκειμένου η Ελληνική Πολιτεία να αναλάβει δράση και να εφαρμόσει πολιτικές που αντιμετωπίζουν το ζήτημα. Πέρασαν 12 χρόνια για να φτάσουμε τελικά σε μια άλλη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στην Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή το 2004, προκειμένου η Πολιτεία να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενίσχυσης των πολύτεκνων οικογενειών και των τριτέκνων» είπε κλείνοντας ο Κώστας Τσιάρας και επεσήμανε την ανάγκη τόσο η παρούσα όσο και οι επόμενες κυβερνήσεις να εφαρμόσουν άμεσα τις πολιτικές που προτείνονται στο πολυσέλιδο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ




Total
0
Shares
Previous Article
Δήμος Μουζακίου

Δήμος Μουζακίου: Στεγαστική Συνδρομή για αποκατάσταση ζημιών από το σεισμό

Next Article
ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

Άλλη μια επιτυχής πρόβλεψη του Κ. Μητσοτάκη

Related Posts

new E65
Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται…