Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Φεύγουν και αφήνουν τη χώρα στο κόκκινο

Με όλους τους οικονομικούς δείκτες στο κόκκινο

 

Με όλους τους οικονομικούς δείκτες στο κόκκινο ολοκληρώνει τη θητεία της η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίαςκ. Κώστας Τσιάρας στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2019.

«Φεύγετε αφήνοντας στο κόκκινο όλους τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου βρίσκονται στο κόκκινο. Κόκκινο, όμως, έχουν χτυπήσει και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς το Δημόσιο, λόγω της άγριας υπερφορολόγησης που έχετε επιβάλλει. Στο κόκκινο η ανταγωνιστικότητα και η οικονομική ανελευθερία, στο βαθύ κόκκινο η αδιαφάνεια και η ανεξαρτησία των θεσμών» είπε ο κ. Τσιάρας, απευθυνόμενος προς τους παριστάμενους υπουργούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ».

Στην τοποθέτησή του, ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής υποστήριξε πως καθημερινά πληθαίνουν οι απορίες και αντιφάσεις από τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης οδηγώντας, τελικά, το κυβερνητικό αφήγημα σε πλήρη κατάρρευση.

«Στην τριήμερη συζήτηση που προηγήθηκε έχετε υποστηρίξει τα πάντα, και τα ακριβώς αντίθετά τους. Και ότι δικαίως υπερφορολογήθηκε η μεσαία τάξη στο πλαίσιο της ταξικής πολιτικής που εφαρμόζετε, και πως η μεσαία τάξη πρέπει να ελαφρυνθεί. Και ότι ορθώς αυξήσατε τις ασφαλιστικές εισφορές με τον νόμο Κατρούγκαλου, και ότι καλώς ξηλώνετε το τερατούργημα του ασφαλιστικού συστήματος που δημιουργήσατε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε: «Μας είπατε πως θα βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια, αλλά 4 χρόνια μετά η κοινωνία, όχι μόνο δεν έχει ορθοποδήσει αλλά γονατίζει καθημερινά από τα βάρη που φορτώσατε στους πολίτες. Υποσχεθήκατε ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους, και από 1/1/2019 καταργείτε οριστικά το ΕΚΑΣ. Υποσχεθήκατε να μας βγάλετε από τα μνημόνια και σε λίγες μέρες ξεκινά η εφαρμογή των επιπλέον μέτρων του άτυπου 4ου Μνημονίου, με το οποίο δεσμεύσατε τη χώρα».

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπογράμμισε πως «Μετά από μια χαμένη τετραετία, η ελληνική κοινωνία, αναζητάει ένα νέο αφήγημα. Όχι ένα «αφήγημα» με την έννοια του παραμυθιάσματος, όπως το γνώρισε το 2015 με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αλλά με την έννοια ενός ρεαλιστικού προγράμματος που θα περιγράφει με επάρκεια τα επόμενα σταθερά βήματα της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας μας. Αυτό είναι το Πρόγραμμα του επόμενου Πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένα πρόγραμμα στο οποίο εναποθέτουν τις ελπίδες τους καθημερινά όλο και περισσότεροι Έλληνες» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής.




Total
0
Shares
Previous Article

Ομιλία Π. Βράντζα στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προυπολογισμό

Next Article

Ο Ιππικός Σύλλογος Τρικάλων "Βουκεφάλας" στον Μύλο των Ξωτικών