Κώστας Τσιάρας: Ενσαρκωτής της Εθνικής Συμφιλίωσης ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Η απώλεια του Κωσταντίνου Μητσοτάκη κλείνει ένα κεφάλαιο μεγάλων προσωπικοτήτων που σημάδεψαν με την παρουσία τους την πολιτική ζωή και την πορεία του τόπου για πάνω από 60 χρόνια.

Ζώντας σε μια ταραχώδη εποχή με πυκνά πολιτικά γεγονότα, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεχώρισε για την διορατικότητα και την ικανότητά του. Σε μια Ελλάδα, με μια γενιά πολιτικών ανδρωμένη μέσα από το καμίνι ενός παγκοσμίου πολέμου και ενός εμφυλίου σπαραγμού,  σε μια κοινωνία με πληγές και μνήμες ανοικτές, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης  κατάφερε να υπερβεί  τα πάθη του παρελθόντος και να πετύχει στην πράξη την εθνική συμφιλίωση.

Πολεμήθηκε λυσσαλέα από τον λαϊκισμό. Και  τον πολέμησε με πάθος σε όλη την πολιτική του πορεία, λέγοντας την Αλήθεια στους Έλληνες πολίτες. Ρεαλιστής και πραγματιστής πολίτικος, υπέρμαχος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, την οποία τίμησε με τον καλύτερο τρόπο εντός των κοινοβουλευτικών εδράνων για χρόνια, αδιάλειπτα γενναιόδωρος προς τις νέες γενιές και παθιασμένος με την πολιτική στην ουσία της μέχρι το τέλος, ο «Ψηλός» των Ελλήνων πρόταξε πάντα το συμφέρον του τόπου, αψηφώντας το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος.

Η πολιτική του διαδρομή αφήνεται στον ιστορικό του μέλλοντος για να κριθεί. Η πολιτική του σκέψη, ωστόσο, οι φιλελεύθερες ιδέες του, το όραμά του για την Πατρίδα  έχουν βρει την ιστορική τους δικαίωση στις συνειδήσεις των πολιτών, ακόμα και από όσους τον αντιπολιτεύτηκαν.

Αυτή την τεράστια παρακαταθήκη κληροδοτεί στην χώρα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αιωνία του η μνήμη.

*Ο κ. Τσιάρας θα βρίσκεται  σήμερα Πέμπτη 01 Ιουνίου στα Χανιά  προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία του Επίτιμου Προέδρου του Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην γενέτειρά του, Αργουλιδέ  Χανίων.
Total
0
Shares