Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Εκτός βρεφονηπιακών σταθμών το 25% των παιδιών

«Εκτός βρεφονηπιακών σταθμών έμειναν 36.769 παιδιά από οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων» σημειώνει με Ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας.

Στην ερώτηση που συνυπογράφουν ο αρμόδιος Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου και 19 ακόμα βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τονίζεται ότι η κυβέρνηση δέσμευσε στον προϋπολογισμό για το τρέχον έτος 60 εκ. € λιγότερα από όσα απαιτούνταν και ζητείται η εξασφάλιση των σχετικών πόρων ώστε να ενταχθούν κανονικά στο πρόγραμμα τα 36.769 παιδιά που έμειναν εκτός δομών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Εκτός βρεφονηπιακών σταθμών χιλιάδες παιδιά από οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων

Κύριοι Υπουργοί,

Κόπηκε το 25% των παιδιών φέτος από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δημιουργώντας μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα σε χιλιάδες οικογένειες. Συγκεκριμένα από τις 121.569 αιτήσεις γονέων στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής εκπαίδευσης» τα 36.769 παιδιά έμειναν φέτος εκτός δομών, παρόλο που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο εν λόγω πρόγραμμα. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) είχε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη εξασφάλισης πόρων ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. Δυστυχώς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δέσμευσε στον προϋπολογισμό του για το τρέχον έτος μόλις τα 193.025.945 ευρώ. To αποτέλεσμα είναι τραγικό. Χιλιάδες οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων βλέπουν τα παιδιά τους να μένουν εκτός βρεφονηπιακών δομών.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1) Θα εξασφαλίσετε τα επιπλέον 60 εκατομμύρια που απαιτούνται για την πλήρη ένταξη και των υπολοίπων 36.769 παιδιών στις βρεφονηπιακές δομές;




Total
0
Shares
Previous Article

Επέστρεψε και το τρίτο κλιμάκιο των ΚΑΠΗ Πύλης

Next Article

Ολοκληρώθηκαν σημαντικές συντηρήσεις στο οδικό δίκτυο της Αργιθέας