Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Μαράβας: «Ελπίζω ότι το έργο της Μεσοχώρας δεν θα τελματώσει και μπορεί να ολοκληρωθεί»

maravas kostas

«…Όταν ο Πρωθυπουργός της Χώρας, ο κ. Μητσοτάκης, παραπάνω από μία φορά δήλωσε και δεσμεύτηκε ότι το έργο της ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και θα υλοποιηθεί,

όταν και τα υπόλοιπα Κόμματα της Βουλής  συμφωνούν,

όταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο κ. Αγοραστός συναινούν απόλυτα και παλεύουν γι΄αυτό,

όταν εμείς, σαν Δήμος Πύλης, από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε και στηρίζουμε την λειτουργία του Φράγματος της Μεσοχώρας, σαν ένα Καθαρά Υδροηλεκτρικό έργο και όχι έργο εκτροπής, δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΧΩΘΑ) που γνωμοδότησε ομόφωνα ότι το Υδροηλεκτρικό Έργο (ΥΗΕ) Μεσοχώρας στον ποταμό Αχελώο είναι συμβατό με τον Εθνικό και Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό.

Γιατί εμείς κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε.

Το «Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) της Δημοτικής Ενότητας Πινδέων είναι έτοιμο και εγκεκριμένο στο Φύλλο της Κυβερνήσεως.

Η μελέτη για τον τρόπο αξιοποίησης – αναζωογόνησης της περιοχής της Μεσοχώρας επίσης είναι έτοιμη.

Και είμαστε εδώ να κάνουμε ότι χρειαστεί ακόμη.

Όμως θα θυμίσω τι έλεγε ο Λαρισαίος πολιτικός και πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς, που η λειτουργία του Φράγματος ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ υπήρξε όνειρο ζωής στην πολύχρονη πολιτική καριέρα του: «Για να ολοκληρωθεί το έργο απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση από την κυβέρνηση, διότι χωρίς αυτήν δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί το έργο. Πρέπει όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν με ειλικρίνεια χωρίς το κριτήριο του πολιτικού κόστους, αλλά βάσει της πραγματικότητας. Η ευθύνη για την επίλυση του θέματος όμως είναι της κυβέρνησης η οποία πέραν των άλλων ενεργειών της επιπλέον πρέπει να ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση, προς τον λαό και προς το Σ.τ.Ε. την αποστολή του έργου και την έκτασή του. Ελπίζω με αυτή την κυβέρνηση ότι αυτό το έργο δεν θα τελματώσει και μπορεί να ολοκληρωθεί».

Σαν Δήμος Πύλης έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες, στην εργατικότητα και στην συνέπεια λόγων και έργων του συντοπίτη μας υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Ελπίζουμε με Θεσσαλό υπουργό και Τρικαλινό, για το καλό της Χώρας μας, για την πρόοδο του τόπου μας, θα πετύχουμε το όνειρο…».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΑΒΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαϊκή Συσπείρωση: Επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας

Next Article
triantopoulos ianos karditsa

Χρ. Τριαντόπουλος: Στον κάμπο της Καρδίτσας για την αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου

Related Posts