Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Μαράβας: «Aπέραντος σεβασμός σε κάθε γυναίκα»

Μήνυμα του Δημάρχου Πύλης για τη νέα σχολική χρονιά - Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Πύλης για τον ξαφνικό χαμό του Προέδρου της Τ.Κ. Γόμφων - Μήνυμα Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα για τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ Μήνυμα του Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα για την παγκόσμια ημέρα νερού - Συλληπητήρια Μαράβα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Κώστας Μαράβας: «Aπέραντος σεβασμός σε κάθε γυναίκα»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Γιορτάζουμε στις 8 Μαρτίου την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Από το μακρινό 1977, όταν και ορίστηκε για πρώτη φορά ο εορτασμός , έχει περάσει πολύς καιρός. Όμως παρά τα σημαντικά βήματα που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, απομένει ακόμη αρκετός δρόμος για την πλήρη ισότητα και αναγνώριση της συνολικής και πολύπλευρης προσφοράς των γυναικών.

Κέρδισαν το σεβασμό, την εκτίμηση, την εξέχουσα θέση στην κοινωνία, το δικαίωμα στη δουλειά, τη συμμετοχή στα κοινά, την δυναμική τους παρουσία στα κέντρα λήψης των  αποφάσεων, την επαγγελματική τους αποκατάσταση σε θέσεις που μέχρι και πριν λίγα χρόνια ήταν ανδρική υπόθεση.

Όσο όμως θα υπάρχει έστω και ένας  μικρός αριθμός γυναικών που βιώνει τον αποκλεισμό, το διωγμό, τη λεκτική και σωματική βία, την αφαίρεση της ίδιας της ζωής, ο αγώνας τόσο των γυναικών όσο και όλης της υγιούς κοινωνίας  θα συνεχίζεται.

Μόνο σεβασμό και εκτίμηση λοιπόν στη γυναίκα μάνα, στη γυναίκα σύζυγο, στη γυναίκα κόρη, στη γυναίκα αδερφή, σε κάθε μια γυναίκα ξεχωριστά.

Γιατί τον αξίζουν.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
prosklisi anka morfovouni

Σχεδιάζουμε τη Στρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης LEADER 2023-2027 με την πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων

Επόμενο άρθρο
1o dimotiko floga 2023

Το κοινωνικό πρόσωπο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου