Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Τρία χρόνια αδράνειας

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης: Τρία χρόνια αδράνειας

Τον τρίτο χρόνο της θητείας της διανύει η νυν Δημοτική Αρχή. Τα τρία αυτά χρόνια, όπως αποδεικνύεται από την πραγματικότητα, ήταν τρία χρόνια χαμένα για το Δήμο Καρδίτσας, που όχι μόνο δεν είδε καμία πρόοδο, αλλά αντιθέτως έκανε πολλά βήματα πίσω.

Τα τρία αυτά χρόνια ανέδειξαν την ανεπάρκεια και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής. Ήταν όμως αναμενόμενο και κανείς δεν πρέπει να εκπλήσσεται. Ήταν αναμενόμενο γιατί η συγκεκριμένη Διοίκηση εκλέχθηκε με μοναδικό “προσόν” την κομματική ταυτότητα. Δεν είχε κανένα σχέδιο για το Δήμο, δεν είχε καν πρόγραμμα. Δυστυχώς όμως όπως αποδεικνύεται, τρία χρόνια τώρα, η κομματική ταυτότητα δεν ήταν αρκετή, ούτε αποτέλεσε τεκμήριο για την πρόοδο και την εξωστρέφεια, αντί γι’ αυτό αποτέλεσε (αποδεδειγμένα) κίνητρο οπισθοδρόμησης. Είναι γνωστό τοις πάσι πως η Διοίκηση στο Δήμο ασκείται από κοινού με τύπους που δεν ήταν καν υποψήφιοι.

Εκείνο όμως που προκαλεί θλίψη είναι η αδιαφορία που τελικά επικρατεί σε ότι αφορά το μέλλον και το όφελος των δημοτών, αφού μόνο ως αδιαφορία μπορεί να εκληφθεί πως τρία χρόνια τώρα δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν τίποτα το ωφέλιμο. Τους καλέσαμε άπειρες φορές να ονομάσουν ένα έργο που έκαναν για την Καρδίτσα. Μόνο ένα. Όσο ανίκανοι και να είναι κάτι θα είχαν καταφέρει, αν δεν αδιαφορούσαν κι από πάνω.

Ο συνδυασμός πονηριάς, ανικανότητας και αδιαφορίας είναι καταστροφικός.

Ποιος άλλος θα θεωρούσε το Παυσίλυπο, αντί για σημείο αναφοράς της πόλης, “βαρίδι” (από τη στιγμή που έπαψε να χρησιμοποιείται για εξόφληση προεκλογικών γραμματίων, όπως τότε με την αδήλωτη υπάλληλο) και θα το “ξεφορτωνόταν” δίνοντάς το σε ιδιώτη;

Ποιος άλλος θα θεωρούσε ανίκανες τις υπηρεσίες του Δήμου να ανταποκριθούν στον ηλεκτροφωτισμό και θα έδινε τα πάντα σε ιδιώτη, βάζοντας θηλιά χρέους στου δημότες.

Μέχρι και μακαρόνια που προορίζονταν για πλημμυροπαθείς ανακάλυψε η αστυνομία σε ιδιόκτητες αποθήκες. Μακαρόνια…

Σε ποιους άλλους θα υποδείκνυαν ιδιώτες πως να κινηθούν μπας και παράξουν κάτι. Έστω ένα έργο. Έγινε πρόσφατα κι αυτό με αντικείμενο το Παλέρμο. Δημότης αγανάκτησε από την απραξία και αναγκάστηκε να τους πει τι να κάνουν. Δεν ιδρώνει το αυτί τους. Δεν ντρέπονται που αναγκάζουν τους δημότες να τους λένε φωναχτά ότι είναι ανεπαρκείς.

Εγώ ο ίδιος τους είπα δημόσια πολλές φορές να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμά μου. Τίποτα.

Ποιοι άλλοι θα ξεκίναγαν την ανάπλαση της πλατείας παραμονές Χριστουγέννων; Ένα έργο που θα μπορούσαν να το ξεκινήσουν την επόμενη της ανάληψης των καθηκόντων τους, αφού το είχε έτοιμο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Τους το είχαμε επισημάνει, αλλά δεν έδωσαν σημασία.

Όπως και το νέο Δημαρχείο, έτοιμο έργο κι αυτό από τους προηγούμενους και ούτε τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης δεν μπορούν να πετύχουν.

Δικά τους έργα δεν υπάρχουν, εκτός από πονηριές.

Ναι πονηριές στις οποίες αναγκάζονται να καταφύγουν από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η γύμνια τους.

Γιατί πονηριά είναι το γεγονός ότι τα λεφτά που προορίζονται για την αποκατάσταση των υποδομών από τον Ιανό, ο Δήμαρχος θέλει να ρίξει άσφαλτο σε δρόμους της πόλης. Αυτό του απέμεινε, να ρίξει λίγη πίσσα και να πει ότι άλλαξε την Καρδίτσα. Αυτός είναι ο στόχος του, γιατί έχει συνηθίσει να σκέφτεται πολιτικάντικα και όχι με γνώμονα το καλό του Δήμου.

Θα σας πω ένα παράδειγμα. Αυτό το διάστημα διεξάγεται από την ΕΛΣΤΑΤ η απογραφή του πληθυσμού. Σε όλη τη χώρα οι Δήμαρχοι παροτρύνουν τους δημότες να απογραφούν. Για πρακτικούς λόγους, αφού όσο μεγαλύτερο πληθυσμό παρουσιάσει ένας Δήμος τόσο περισσότερα χρήματα θα παίρνει για δέκα χρόνια από το Υπουργείο Εσωτερικών. Είδατε να κάνει κάτι ο δικός μας Δήμαρχος; Τίποτα απολύτως, μπορεί και να μην πήρε χαμπάρι ότι γίνεται απογραφή. Εξάλλου το έχει αποδείξει πρόσφατα ότι είναι εκτός πραγματικότητας, όταν τον ρώτησα για το χρονοδιάγραμμα της πλατείας Γεωργικού. Μου απάντησε πως δεν πρέπει να ρωτάω πότε θα τελειώσει ένα έργο που δεν ξεκίνησε καν. Εν τω μεταξύ η πλατεία είναι ένα χρόνο ξηλωμένη κι αυτός δεν είχε ιδέα…

Την επόμενη της εκλογής του είχα γράψει στο Δήμαρχο. Αν νομίζεις ότι με το που εκλέχθηκες τέλειωσαν όλα, κάνεις λάθος. Τώρα αρχίζουν”. Τώρα, τρία χρόνια μετά του επισημαίνω το εξής: Ο χρόνος που απομένει αν δεν αξιοποιηθεί προς όφελος του Δήμου θα είμαι δέκα φορές σκληρότερος απ’ ότι με γνώρισε στην τριετία. Και έχω πολλά ράμματα…

Λυπάμαι ειλικρινά για την κατάντια του Δήμου μας κι εύχομαι στο διάστημα που απομένει να καταφέρει να παρουσιάσει έστω και ένα δικό του έργο, γιατί ακόμα και το ελάχιστο που γίνεται είναι καλό. Το εύχομαι ειλικρινά, αν και φοβάμαι ότι το μόνο έργο θα είναι ο φοίνικας στην πλατεία Δκαστηρίων και η πλημμύρα στην πόλη.

Υ.Γ. Τα παραπάνω είναι ελάχιστα που αφορούν την πόλη της Καρδίτσας. Αν πάμε στα Δημοτικά Διαμερίσματα η κατάσταση είναι παραπάνω από τραγική.

Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας
Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”




Total
0
Shares
Previous Article
dimos argitheas dimairesies 1

Εκλογή Προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αργιθέας

Next Article
ΕΛΜΕ Καρδίτσας

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Ο Τεμπονέρας ζει, εμπνέει, διδάσκει και οδηγεί!

Related Posts