Κώστας Γκαβογιάννης: Το «αμάρτημα» της οδού Ολύμπου

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης: Το «αμάρτημα» της οδού Ολύμπου

Στο άρθρο με τίτλο “Δρόμοι του πουθενά”, είχαμε τοποθετηθεί για την αποκατάσταση της οδού Ολύμπου, στην οποία τότε είχε προχωρήσει ο Δήμαρχος. Μάλιστα για όσους δεν γνωρίζουν, ήταν το “έργο” με το οποίο εγκαινιάστηκε η τακτική των απευθείας αναθέσεων.

Στην τοποθέτησή μας, επισημάναμε πως ήταν εντελώς άστοχη εκείνη η “αποκατάσταση” αφού ήταν θέμα χρόνου να ξεκινήσουν οι εργασίες από την Περιφέρεια για την ολοκλήρωση του νότιου περιφερειακού της πόλης. Ήταν άστοχη, γιατί η συγκεκριμένη οδός, είναι τμήμα του νότιου Περιφερειακού και αναγκαστικά θα γινόταν πάλι απ’ την αρχή. Με λίγα λόγια, όποια παρέμβαση έκανε εκεί ο κ. Τσιάκος ήταν εν γνώσει του… πεταμένα λεφτά. Ήταν μια κίνηση σπατάλης, χωρίς κανένα όφελος, όπως κι αν το εξετάσει κανείς.

Τα έργα της Τ. Α. Σχεδιάζονται και υλοποιούνται με γνώμονα την όσο το δυνατόν μακροχρόνια ωφέλεια, σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Το συγκεκριμένο δεν είχε καν βραχυπρόθεσμη ωφέλεια, αν υποθέσουμε ότι ήταν επωφελές.

Ήταν μια απόφαση πρόχειρη, χωρίς στόχο και τελικά χωρίς αποτέλεσμα.

Παρόλο όμως που ο κ. Τσιάκος τα γνώριζε όλα αυτά, εκείνος προτίμησε να σπαταλήσει ένα συγκεκριμένο ποσό, απλώς για να φωτογραφηθεί και να δείξει ότι κάνει έργο. Φυσικά υπήρχε κι άλλος στόχος. Η οδός Ολύμπου ήταν, όπως είπαμε, η πρόβα τζενεράλε των απευθείας αναθέσεων.

Τώρα αν κάποιος αναρωτηθεί για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν δεν θα λάβει απάντηση, όπως δε λάβαμε ούτε εμείς κι ας έχουμε ρωτήσει ουκ ολίγες φορές για το κόστος. Είναι ίσως ένα από τα επτασφράγιστα μυστικά.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν υπονοούμε τίποτα. Ειλικρινά, το μόνο που θέλαμε να μάθουμε είναι πόσα χρήματα πέταξε ο Δήμαρχος εκεί, έτσι για την πλάκα του.

Γιατί τα πέταξε στην κυριολεξία εκείνα τα χρήματα, γεγονός που τώρα γνωρίζουν όλοι οι δημότες, αφού το αποδεικνύει η πραγματικότητα. Γνωρίζουν δηλαδή πως απ’ τα τέλη Ιουνίου, η οδός Ολύμπου έκλεισε και θα παραμείνει ένα χρόνο κλειστή, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες της Περιφέρειας, στις οποίες περιλαμβάνεται και το ξήλωμα του συγκεκριμένου δρόμου γα να γίνει ξανά.

Ο κ. Τσιάκος που ήταν γνώστης της δρομολόγησης αυτών των εξελίξεων από την Περιφέρεια, δεν εξήγησε ποτέ τους λόγους της εσκεμμένης αστοχίας του. Αντ’ αυτού είχε το θράσος πρόσφατα να “επιθεωρήσει” τις εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα. Τώρα με ποια ιδιότητα, δεν γνωρίζω, εκτός κι αν μπερδεύτηκε και νομίζει πως είναι ακόμα Αντιπεριφερειάρχης, ή αν απλώς του αρκούσε μια φωτογραφία δίπλα στον κ. Αγοραστό! Βλέπετε έχει παρελθόν με τις φωτογραφίες στην Ολύμπου!

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”
Ο επικεφαλής
Κώστας Γκαβογιάννης
Total
0
Shares