Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Θυσιάζονται οι κοινότητες για την άσφαλτο

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης: Θυσιάζονται οι κοινότητες για την άσφαλτο

Τρία χρόνια τώρα τα Δημοτικά Διαμερίσματα βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη. Από τον Ιανό και μετά σε καμία Τοπική Κοινότητα δεν έχει γίνει έργο. Κανένα έργο. Το χειρότερο όμως είναι ότι ο κ. Τσιάκος δεν έδωσε ούτε τα χρήματα της ΣΑΤΑ, χρήματα που δεν του ανήκουν, αλλά είναι των Τοπικών Κοινοτήτων, προκειμένου οι Πρόεδροι να προχωρήσουν στις αναγκαίες και επείγουσες παρεμβάσεις που χρειάζονται τα χωριά τους.

Με λίγα λόγια από τα λεφτά της ΣΑΤΑ για το 2019,2020,2021 κανένα χωριό του Δήμου δεν είδε ούτε ένα ευρώ.

Το κόλπο κι αυτή τη φορά όμως το έχουν αντιληφθεί Πρόεδροι και Τοπικοί Σύμβουλοι, που είναι εξαγριωμένοι από αυτή την τακτική.

Ο Δήμος Καρδίτσας, μετά τον Ιανό για κάθε χωριό πήρε δύο φορές χρήματα. Η μία είναι για κατασκευή αντιπλημμυρικών και αποκαταστάσεις ζημιών και η δεύτερη τα χρήματα της ΣΑΤΑ κάθε χρονιάς.

Τι έγιναν τα λεφτά; Τα μεν πρώτα μετατρέπονται σε άσφαλτο για να “μαυρίσουν” οι δρόμοι της πόλης στην προεκλογικής τακτικής ασφαλτόστρωση και με χρήματα από τη ΣΑΤΑ σχεδιάζονται κάποιες υποτυπώδεις παρεμβάσεις στα χωριά, με τέτοιο τρόπο ώστε να παρουσιαστούν σαν έργο του κ. Τσιάκου.

Μπακαλίστικη τακτική και παλαιοκομματική. Μπακαλίστικη γιατί δεν παίρνει κάθε χωριό αυτό που δικαιούται, γιατί αν αποδίδονταν η ΣΑΤΑ το έργο που θα έκαναν οι Πρόεδροι θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Επίσης η εικόνα των έργων είναι θολή, αφού κανείς δεν θα γνωρίζει αν αξιοποιούνται χρήματα της ΣΑΤΑ ή τα χρήματα από τον Ιανό. Τέλος, αφού όλα αυτά “ανακατευτούν” θα πάρουν τη μορφή προσωπικής επιτυχίας του κ. Τσιάκου κατά την πάγια παλαιοκομματική τακτική που τον διακατέχει. Μόνο που αυτή τη φορά τα Τοπικά Συμβούλια τον πήραν χαμπάρι, όπως τον πήραν χαμπάρι όλοι οι δημότες.

Η άσφαλτος που ξεκίνησε αυτές τις μέρες να πέφτει στην Καρδίτσα είναι και από λεφτά που προορίζονταν στα χωριά του Δήμου και τώρα ξοδεύονται σε απευθείας αναθέσεις.

Σε άρθρο μας το 2019, είχαμε επισημάνει τις ανάγκες της πόλης για ασφαλτόστρωση και τις κακοτεχνίες των δρόμων. Ελπίζαμε τότε πως ο κ. Τσιάκος θα διεκδικήσει ένα πλήρες ολοκληρωμένο έργο, στηριγμένο στις ανάγκες της πόλης, ανάγκες που θα εντοπίζονταν με βάση τον κυκλοφοριακό φόρτο κάθε δρόμου, κάθε συνοικίας. Ικανό δεν τον είχαμε να συλλάβει και να εφαρμόσει κάτι τέτοιο, αλλά ελπίζαμε. Τελικά ελπίζαμε μάταια, γιατί πράγματι δεν είναι ικανός για κάποια σοβαρή παρέμβαση. Απόδειξη πως δεν μελετήθηκε, ούτε έγινε ποτέ καμία διεκδίκηση για το θέμα της ασφαλτόστρωσης. Πήρε τα λεφτά που προοριζόταν για άλλα έργα και τα ρίχνει στους δρόμους. Απλά πράγματα. Βάσει ποιας μελέτης γίνεται η ασφαλτόστρωση; Κι εδώ κυριαρχεί η απλότητα.

Είπαν ένα πρωί θα γίνει εκεί κι εκεί, συνέταξαν έναν κατάλογο δρόμων και τέλος. Με ποια κριτήρια; Με κανένα, παρά μόνο με το προσωπικό γούστο του κ. Τσιάκου.

Έτσι ακριβώς σχεδιάζει να κάνει και στα χωριά. Υποτυπώδεις και σε πολλές περιπτώσεις αχρείαστες παρεμβάσεις, απλά και μόνο για να πείσει ότι ενδιαφέρεται. Και το πιο σημαντικό… Απλά πράγματα, ούτε μελέτες, ούτε τίποτα γιατί αυτά τον μπερδεύουν.

Υ.Γ. Αυτά που γράφω κ. Δήμαρχε τα επιβεβαιώνει η υπόσχεση που δώσατε πέρυσι στο Δ.Δ. Καροπλεσίου. Αν τη θυμάστε.

Βέβαια υπάρχουν σε όλα τα Δ.Δ. υποσχέσεις σας, αλλά αυτό το λογαριασμό θα τον πληρωθείτε από τους δημότες.

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”
Ο επικεφαλής
Κώστας Γκαβογιάννης




Total
0
Shares
Previous Article
skondra mitsotakis

Ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής από την κυβέρνηση

Next Article
Αίολος/Γόμφοι – Ολυμπιακός Βόλου 77-58: Κράτησε το απόλυτο της έδρας

Αίολος/Γόμφοι – Ολυμπιακός Βόλου 77-58: Κράτησε το απόλυτο της έδρας