Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Τα σχολεία και φέτος στο περιθώριο

kostas gavogiannis karditsa

Κώστας Γκαβογιάννης: Τα σχολεία και φέτος στο περιθώριο

Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία και το κύριο ερώτημα που υπάρχει είναι αν οι σχολικές μονάδες της Καρδίτσας είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές. Είναι κοινό μυστικό πως τις προηγούμενες χρονιές, η Δημοτική Αρχή δεν έδωσε τη δέουσα σημασία, για να ακριβολογούμε, δεν έδωσε καθόλου σημασία στις ανάγκες των σχολείων για επισκευές, απολυμάνσεις και οτιδήποτε χρειάζεται, ώστε οι κτηριακές εγκαταστάσεις και οι υποδομές να είναι κατάλληλες να υποδεχθούν τους μαθητές.
Φέτος, θα είναι υπερβολή αν έχουμε μια από τα ίδια, γι’ αυτό και ρωτάμε: Τα χρήματα της ΣΑΤΑ που προορίζονται για εργασίες στις σχολικές μονάδες έχουν αποδοθεί; Ή μήπως οι εκκλήσεις και οι επισημάνσεις των Διευθυντών των σχολείων δεν εισακούστηκαν; Τι θα γίνει με τα αναλώσιμα, το κόστος των οποίων τις προηγούμενες χρονιές το επωμίστηκαν σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί;
Μήπως η Εκπαίδευση έρχεται σε δεύτερη μοίρα για το Δήμαρχο; Γιατί πως αλλιώς να εξηγηθεί η τόση αδιαφορία.
Θυμάστε ότι πριν δύο χρόνια τέτοια εποχή είχαμε επισημάνει πως ούτε τα χόρτα στους αύλειους χώρους δεν είχαν κοπεί. Θυμάστε πως και πέρυσι αναγκαστήκαμε να κάνουμε το ίδιο. Για όσους δε θυμούνται, ορίστε τι είχαμε επισημάνει πέρυσι, ανάμεσα στα άλλα: “Τα ξερόχορτα σε μεγάλο ύψος, τα απεριποίητα προαύλια, οι σπασμένες μπασκέτες, οι ελλείψεις στο φωτισμό, συνθέτουν μια εικόνα, αν όχι εγκατάλειψης, τουλάχιστον αδιαφορίας”.
Είναι κατά την άποψή μας υποτιμητικό για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να μην συμμερίζονται οι αρμόδιοι τις βασικές ανάγκες, τα στοιχειώδη δηλαδή, ώστε να επιτελείται απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία.
Θέλουμε να ελπίζουμε πως φέτος η κατάσταση θα είναι διαφορετική και ευελπιστούμε πως η Δημοτική Αρχή θα φροντίσει στις σχολικές μονάδες να αποκατασταθούν οι φθορές και οι ελλείψεις των τελευταίων ετών. Είναι κάπως αργά βέβαια, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Υ.Γ1 Ο Συνδυασμός μας προχωράει δυνατά και στελεχώνεται από σοβαρούς ανθρώπους που το μόνο μέλημά τους είναι να δουν διαφορετική την Καρδίτσα. Αυτό που δεν κατάφεραν κάποιοι “δήθεν” τόσα χρόνια. Αυτό το γνωρίζουν, όπως γνωρίζουν πως δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τόσο την απουσία τους όσο και την πτώση τους με το αλεξίπτωτο. Αυτοί οι αλεξιπτωτιστές, οι “δήθεν” σωτήρες, ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΟΥΝ ΕΝΤΥΠΏΣΕΙΣ ΧΩΡΊΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ. Αν καταφέρουν να φτάσουν στην κρίση των δημοτών θα αντιληφθούν “πόσα απίδια πιάνει ο σάκος”. Γιατί απείχαν και απ’ τα δεινά και απ’ τις χαρές της Καρδίτσας.
Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”
Ο επικεφαλής
Κώστας ΓκαβογιάννηςTotal
0
Shares