Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης: Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Αναρμόδιος

Τρεις προτάσεις, που για να τηρηθεί το διαδικαστικό, έθεσα ως ερωτήματα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είμαι συγκεκριμένος για να γίνω κατανοητός.
Έθεσα επακριβώς τα ακόλουθα:

1. Να συζητηθεί η μετονομασία της οδού Κύθνου, σε οδό Καρδαρά. Θεωρώ πως είναι η ελάχιστη τιμή που μπορεί να αποτίσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε αναγνώριση της προσφοράς του αείμνηστου επιστήμονα. Είναι γνωστό πως από τη θέση του στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, υπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τον όρκο του Ιπποκράτη. Η μεγάλη προσφορά του στους Καρδιτσιώτες, είχε έναυσμα την ανθρωπιά που διακατείχε τον αείμνηστο συμπολίτη. Η μετονομασία της συγκεκριμένης οδού, είναι κατά τη γνώμη μου, η ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς του.

2. Προτείνω να συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η δυνατότητα παροχής προμηθειών στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς της Καρδίτσας. Ανεξάρτητα από τη στάση τους στο θέμα του εμβολιασμού, είναι συνάνθρωποι μας, συμπολίτες μας που εξαιτίας της αναστολής αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Θεωρώ πως τις Άγιες ημέρες που έρχονται πρέπει να έχουν όλοι οι συμπολίτες μας τη δυνατότητα να τις γιορτάσουν και ο Δήμος οφείλει να βοηθήσει εκείνους που έχουν δυσκολίες, ιδιαίτερα τους υγειονομικούς που τα δύο τελευταία χρόνια έδωσαν πραγματικές μάχες. Οι περσινοί ήρωες σήμερα αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Οφείλουμε να τους βοηθήσουμε.

3. Είναι καιρός να υπάρξει ανταπόδοση στη δωρεά που έκανε η παρούσα Δημοτική Αρχή προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Αναφέρομαι στο οικόπεδο που δωρίστηκε προκειμένου να ανεγερθεί το κτήριο που θα στεγάσει την Αστυνομική Διεύθυνση.
Ταυτόχρονα βλέπουμε το κτήριο της πρώην Σχολής Αστυφυλάκων να έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί, αφού το Υπουργείο δεν το θεωρεί κατάλληλο για καμία χρήση. Προτείνω λοιπόν να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, να στείλουμε επιστολή στον υπουργό Δημόσιας Τάξης με την οποία να ζητούμε την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου, ώστε να τον αξιοποιήσει ο Δήμος. Οι δυνατότητες αξιοποίησης είναι πολλές, δεν είναι όμως του παρόντος. Εκείνο που προέχει είναι να έρθει ο συγκεκριμένος χώρος στο Δήμο προς χρήση. Έστω σαν ανταλλαγή για το οικόπεδο που καλώς ή κακώς δόθηκε. Εξάλλου όπως προανέφερα το υπουργείο δεν θεωρεί το συγκεκριμένο χώρο κατάλληλο προς χρήση, γεγονός που διαπιστώνεται από την εγκατάλειψη στην οποία οδεύει.

Ξέρετε τι είπε ο Δήμαρχος;

Πρώτον πως δεν μπορεί να απαντήσει σ’ αυτά γιατί δεν είναι ερωτήσεις και δεύτερον με κατηγόρησε για σπέκουλα στις πλάτες του και στις πλάτες του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα έψεξε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που προς τιμήν του τήρησε τη διαδικασία. Τον έψεξε επειδή με άφησε να… μιλήσω.

Είπε πως δεν μπορεί να αποφασίσει για τη μετονομασία μιας οδού, λες κι εγώ ζήτησα από τον ίδιο αυτό το πράγμα. Το ίδιο είπε και για τα δύο υπόλοιπα θέματα. Εγώ όμως ρώτησα αν μπορεί το Σώμα να συζητήσει τα παραπάνω γιατί τα θεωρώ επίκαιρα και σημαντικά, δεν ζήτησα να πάρει αποφάσεις ο κ.Τσιάκος. Θα μπορούσε, αφού είναι λάτρης των τυπικών διαδικασιών να πει ότι προτίθεται ή όχι να τα εισάγει προς συζήτηση στο Σώμα. Αυτή ήταν η σωστή απάντηση.

Αυτό για τα περί ερώτησης ή μη.

Ας έρθουμε τώρα στη σπέκουλα.

Είναι σπέκουλα κύριε Δήμαρχε το γεγονός ότι υπάρχουν οικογένειες που παραμονές Χριστουγέννων αντιμετωπίζουν δυσκολίες; Είναι σπέκουλα πως ο Δήμος οφείλει να εξετάσει τις δυνατότητες που έχει, για να τους βοηθήσει να περάσουν τις γιορτές με αξιοπρέπεια; Ομολογώ πως βρίσκω περίεργες τις αντιλήψεις σας.

Σπέκουλα θα ήταν αν πήγαινα στο πλευρό αυτών των ανθρώπων και φώναζα διαρκώς ότι η Δημοτική Αρχή δεν κάνει τίποτα για σας. Τώρα το είπατε εσείς. Εγώ απλώς ζήτησα να εξεταστεί η δυνατότητα να βοηθηθούν, χωρίς να έχω συναντήσει κανένα υγειονομικό, χωρίς να γνωρίζω κανέναν τους. Τους απαντήσατε όμως.

Και συνεχίζω την επεξήγηση των όρων και των εννοιών:

Σπέκουλα θα ήταν αν πήγαινα μπροστά απ’ την πρώην Σχολή Αστυφυλάκων και μ’ ένα πανώ “φώναζα” ότι ο Δήμος το αφήνει να γίνει ερείπιο. Εγώ αντιθέτως ρώτησα για τη δυνατότητα να συμφωνήσουμε όλοι και να διεκδικήσουμε το κτήριο. Ένα κτήριο άχρηστο για κάποιους που ερημώνει, ενώ θα μπορούσε να γίνει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς της πόλης. Απαντήσατε και σ’ αυτό, δηλώνοντας αναρμόδιος, ενώ όταν χαρίζατε οικόπεδα ήσασταν αρμόδιος, λες και τα φέρατε απ’ το σπίτι σας.

Τέλος αν θεωρείτε σπέκουλα τη δυνατότητα μετονομασίας μια οδού θα πρέπει να ξαναγυρίσετε στα βιβλία.

Η αλήθεια είναι αλλού. Δεν σας ενδιαφέρει η τύχη των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή. Καρφί δεν σας καίγεται και μάλιστα δεν θέλετε να αγγίξετε καν το θέμα. Ξέρετε γιατί.

Όσο για το κτήριο της πρώην Σχολής Αστυφυλάκων, πρώτον δεν σκεφτήκατε ποτέ τη δυνατότητα να το διεκδικήσουμε, αφού γενικά δεν σας απασχολεί το όφελος του Δήμου και δεύτερον μόλις χθες αντιληφθήκατε πως θέλει κότσια μια τέτοια διεκδίκηση. Κότσια που δυστυχώς για την Καρδίτσα δεν τα έχετε και με τη στάση σας αποδείξατε για άλλη μια φορά πόσο ανεπαρκής είστε.

Το δηλώσατε μάλιστα. Δηλώσατε αναρμόδιος!

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”
Ο επικεφαλής
Κώστας Γκαβογιάννης




Total
0
Shares
Previous Article
Παράδοση δωρεάς υλικών και εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Πύλης

Παράδοση δωρεάς υλικών και εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Πύλης

Next Article
Γιώργος Κωτσός: Μέχρι τέλος του έτους η επιχορήγηση των Αθλητικών Σωματείων

Γιώργος Κωτσός: Μέχρι τέλος του έτους η επιχορήγηση των Αθλητικών Σωματείων

Related Posts