Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Οι δύο κατηγορίες ανθρώπων

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης: Οι δύο κατηγορίες ανθρώπων

“Αρχή άνδρα δείκνυσι” έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας και φαίνεται ότι ο Δήμαρχος Καρδίτσας επιβεβαιώνει και τιμά αυτή τη ρήση. Η εξουσία λοιπόν αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα του κ. Τσιάκου, που όταν καταλαβαίνει πως είναι στριμωγμένος “βγάζει” τον πραγματικό του εαυτό και καταφεύγει σε ύβρεις και άσχημους χαρακτηρισμούς. Λίγο πιο πριν, ο ίδιος άνθρωπος, απευθυνόμενος σε άλλο δημοτικό σύμβουλο, αποπειράθηκε να δώσει μαθήματα για την κόσμια λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου κάνοντας μάλιστα λόγο για ευπρέπεια.

Η ρήση των αρχαίων προγόνων μας ταιριάζει και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που κρίνει πότε οι τοποθετήσεις βολεύουν ή όχι το Δήμαρχο και “παίζει” με τα μικρόφωνα.

Πιο συγκεκριμένα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος ρωτήθηκε πότε θα ολοκληρωθεί ο κεντρικός πεζόδρομος. Τι απάντησε; Σύντομα. Με άλλα λόγια είπε θα δούμε μωρέ, προσεχώς… Για να δικαιολογήσει την άγνοιά του αποκάλεσε άσχετο!, τον επί επί δεκαετίες εργολήπτη που “τόλμησε” να ρωτήσει. Ποιος; Ο μόνιμος Συνδικαλιστής!

Νωρίτερα προσπάθησε να πείσει το Σώμα πως έκανε οτιδήποτε περνούσε απ το χέρι του να ξεκινήσει το έργο στην πλατεία και ισχυρίστηκε πως ξεκίνησε πολύ νωρίς για τα δεδομένα. Αυτά δήθεν τα ήξερε γιατί δήθεν αγωνίστηκε, όμως το πότε θα παραδοθεί του διέφευγε, λες και τα έργα δίνονται στους εργολήπτες χωρίς χρονοδιαγράμματα. Δίνονται έτσι… κουτουρού.

Ξέχασε φαίνεται πως τον εγκαλούσαμε για τις καθυστερήσεις γράφοντάς του “Καλό Απρίλη του 21”. Μάλλον έκανε πως το ξέχασε ο “ειδήμων”. Δικαιολογίες για όλα, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Κι όταν κρίνεται για το αποτέλεσμα, μη έχοντας επιχειρήματα καταφεύγει σε ύβρεις.

Ο άνθρωπος που από την ανικανότητά του κατέστρεψε μια ολόκληρη πόλη, που είναι τόσο ανεπαρκής, ώστε να μη γνωρίζει(;) τι γινόταν με τις προμήθειες κι ας βοούσε η πόλη, που είναι τόσο “κιμπάρης” που δίνει 2,5 εκατομμύρια σε αναθέσεις, που είναι τόσο “πολιτικάντης” ώστε να προκρίνει τη μαύρη εργασία, που είναι τόσο πρόχειρος, ώστε σε ένα δρόμο έριξε άσφαλτο και μετά από ένα μήνα εμφανίστηκαν λακούβες, έχει το θράσος να λέει τους άλλους ανίκανους.

Είναι δείγμα της αγένειας και της έλλειψης ψυχραιμίας. Αγένεια γιατί προφανώς αρέσκεται σε αντιδημοκρατικές τακτικές και ότι δεν τον βολεύει το καθυβρίζει και ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο, αφαιρούν με το έτσι θέλω το λόγο κλείνοντας το μικρόφωνο.

Την Ψυχραιμία τη χάνει επειδή δεν είναι συνηθισμένος στον έλεγχο και την κριτική. Καιρός να συνηθίσει.

Για να ενημερωθεί και ο Δήμαρχος, τον πληροφορώ πως υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων.

Τη μία την αποτελούν άνθρωποι της αγοράς που δουλεύουν, μοχθούν και αγωνίζονται καθημερινά. Την άλλη κάποιοι άλλοι που το βαρύτερο πράγμα που σήκωσαν είναι το στυλό.

Στο λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη υπάρχει το λήμμα ” κοπρίτης”, που κατά τον διακεκριμένο γλωσσολόγο σημαίνει:

1. Τον άνθρωπο που ζει χωρίς να εργάζεται ούτε προσφέρει κάποιου είδους υπηρεσία ΣΥΝΩΝΥΜΑ : Τεμπέλης, φυγόπονος, κοπρόσκυλο, τεμπελόσκυλο.

Ποια απ’ τις δύο κατηγορίες ανθρώπων πληροί αυτά τα κριτήρια;

Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας
Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”




Total
0
Shares
Previous Article
sinanis xristos

Συλλυπητήρια Παπαστεργίου για τον θάνατο του τ. Δημάρχου Μετεώρων

Next Article
astynomika silipseis

Λάρισα: Συνελήφθησαν για κλοπή σε σούπερ μάρκετ

Related Posts