Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Νέο πρόστιμο για “μαύρη εργασία” στο Δήμο Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης: Νέο πρόστιμο για “μαύρη εργασία” στο Δήμο Καρδίτσας

Ξανά το χέρι στην τσέπη οι δημότες

Για το Δήμαρχο “πέρα βρέχει”

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού έλεγαν οι αρχαίοι. Το αντίθετο εφαρμόζει ο Δήμαρχος Καρδίτσας, που έχει βαλθεί να αποδείξει στην κοινωνία της Καρδίτσας πως δεν είναι απλώς άφρων, αλλά αδιαφορεί παντελώς για τα τεκταινόμενα στο Δήμο, λειτουργώντας διαρκώς επιζήμια.

Πρόσφατα, για δεύτερη φορά στην έως τώρα θητεία του, η Επιθεώρηση Εργασίας βεβαίωσε πρόστιμο 10.500 ευρώ, για ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ! Πρόκειται για το αγαπημένο σπορ στο Δήμο Καρδίτσας τελικά.

Η νέα ντροπιαστική στιγμή για το Δήμο εξελίχθηκε στο Αρτεσιανό. Αλλοδαπός που “προσελήφθη” και έκοβε τα χόρτα συνελήφθη επ’ αυτοφόρω από τους ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας, που μαζί με την Αστυνομία, έπραξαν τα… δέοντα εναντίον του Δήμου! Για δεύτερη φορά!

Η πρώτη αφορούσε το “λαβράκι” που έβγαλε ο έλεγχος το Μάρτιο του 2020, στο αναψυκτήριο του Παυσιλύπου. Πάλι 10.500 πρόστιμο και καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών. Φυσικά αυτά τα χρήματα οι δημότες τα πληρώνουν απ’ την τσέπη τους και ο Δήμαρχος αντί να βγει και να ζητήσει έστω μια συγγνώμη, τα έβαλε μα την αντιπολίτευση που ανέδειξε το θέμα. Μάλιστα τότε με περισσό θράσος έλεγε ότι η δημοσιοποίηση δυσφημίζει την Καρδίτσα. Ήθελε να το κρύψουμε δηλαδή! Έτσι έχει μάθει.

Δεν του πέρασε καν απ’ το μυαλό πως οι δικές του πρακτικές δυσφημίζουν το Δήμο και οι επαναλαμβανόμενες παρανομίες τον κατατάσσουν ανάμεσα στους χειρότερους, όχι της χώρας, αλλά των τρίτων χωρών! Μπαγκλαντές μας κατάντησε και δεν έχει ίχνος ντροπής!

Αυτά τα χρήματα απ’ το νέο πρόστιμο ποιος θα τα πληρώσει Δήμαρχε; Η θα κάνετε ξανά προσφυγή; Λες και η προσφυγή είναι τεκμήριο αθωότητας. Θυμάστε; Κάτι τέτοιο είχατε πει στην περίπτωση του Παυσιλύπου!

Εμείς ξαναρωτάμε τα ίδια που ρωτήσαμε και στην πρώτη περίπτωση, χωρίς τότε να πάρουμε απάντηση.

Πώς θα πληρωνόταν ο αλλοδαπός εργάτης; Σε ποια κατάσταση μισθοδοσίας ήταν; Προφανώς σε καμία. Άρα και ο μισθός του θα ήταν “μαύρα”; Όπως και της υπαλλήλου στο Παυσίλυπο; Πως μπορεί να γίνει αυτό στο Δήμο; Έχει διπλά βιβλία;

Φυσικά δεν συζητούμε την περίπτωση που στον αλλοδαπό συνέβαινε κάποιο ατύχημα.

Θεωρούμε, πως το φαινόμενο της “μαύρης εργασίας” στο Δήμο έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, γιατί δεν είναι δυνατόν κάθε τόσο να ξεσπάνε καινούργιες περιπτώσεις.

Με το ποσό του προστίμου ο Δήμος θα μπορούσε να προσλάβει δύο άτομα με οκτάμηνη σύμβαση. Έτσι δεν θα έκοβε τα χόρτα μόνο στο Αρτεσιανό, αλλά σε πολύ περισσότερα Δημοτικά Διαμερίσματα. ΝΟΜΙΜΑ, ενώ ταυτόχρονα θα έδινε έστω περιστασιακή δουλειά και εισόδημα σε δύο οικογένειες.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ξέρουμε και την άποψή του Υπουργού Δικαιοσύνης γύρω από το συγκεκριμένο θέμα για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είναι απ’ την Καρδίτσα, όπου επαναλαμβάνονται αυτά τα τραγελαφικά και δεύτερον επειδή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος πολέμιος των πρακτικών της αδήλωτης εργασίας και “μαύρων” μισθών. Στην περίπτωση του Παυσιλύπου έκανε πολύImage

θόρυβο ή απουσία του υπουργού. Τώρα θα επαναληφθεί η σιωπή;
Δεν περιμένουμε φυσικά ούτε αυτή τη φορά να βρουν την τόλμη να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Δεν νοιάζονται για το Δήμο, δεν νοιάζονται για την Καρδίτσα. Το έχουν αποδείξει πολλές φορές και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία.

Γι’ αυτό τους αφήνουμε και τους δύο κυρίους στην κρίση των δημοτών. Στην κρίση σας.

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”

Ο επικεφαλής

Κώστας Γκαβογιάννης




Total
0
Shares
Previous Article
tsioukis lampros

Μήνυμα του Προέδρου Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας ν. Καρδίτσας Λάμπρου Τσιούκη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Next Article
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Εκπαιδευτικών Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια